€ 24,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Schaduw over de School

Een Islasec Detective

Kevin de Haan • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Laufey Gísladóttir voelt zich nog altijd niet de oude na haar vorige avontuur. Haar pogingen om buiten het werk wat afleiding te zoeken lopen uit tot niets. Gelukkig gaat het werk voor haar beveiligingsbedrijf Islasec onverminderd door. Laufey en Niels worden door de directie van een dure internationale kostschool ingehuurd om de beveiliging in het gebouw op orde te krijgen.
  Terwijl Niels helpt om de digitale aanvallen op de website te stoppen, merkt Laufey al snel dat er op de Lochemse school vreemde zaken spelen. Is er inderdaad sprake van een geheime affaire tussen een docent en een leerling? In hoeverre houdt die zaak verband met de vermoorde man op het feestje van Laufeys oud-werkgever? Terwijl Laufey zichzelf probeert te herpakken, wordt er op het schoolterrein een tweede moord gepleegd…


  Voor meer informatie zie www.islasecdetectives.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 336
  Uitgeverij : Sæmundur Publishing
  ISBN : 9789082812299
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-01-2021
  Trilogie smaakt naar meer
  Deel 3 is een welkom herzien met de personages die zijn geintroduceerd in ‘Het Bos van de Legenden’ en ‘De Schat in het Klooster’. Hoewel waarschijnlijk prima afzonderlijk te lezen haal je er veel meer uit als je eerst de eerste twee delen hebt gelezen. ‘De Schaduw over de School’ is mede door deze achtergrond erg pakkend. Ook van dit deel weer erg genoten.


  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-01-2021
  De schaduw over de school
  Echt leuk, zeker als ook de andere twee hebt gelezen van deze serie. Je gaat gewoon weer mee op een nieuw avontuur. Heel spannend!

     Spannend
     Vlot geschreven
     Je blijft lezen

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Diep in de nacht schrok Suzan van Herpen wakker door een luide bons.
In het donker draaide ze zich met moeite om naar de alarmklok naast haar bed. Half drie. Ze spitste haar oren om zich ervan te verzekeren dat ze het niet gedroomd had. Het bleef even stil, maar na een tijdje hoorde ze een zacht schurend geluid. Ze hees zich met behulp van een stang naast het bed omhoog, zoals ze dat geleerd had van de ergotherapeut, en tuurde de donkere woonkamer in.
De enige verlichting kwam van de straatlantaarns buiten. Stukje bij beetje kon ze de contouren in de kamer onderscheiden. Het afdekzeil dat voor de deuropening naar de keuken hing, ruiste heel zachtjes in de tocht. Ze lette er echter niet op, en verschoof haar lichaam zodat ze meer zicht kreeg op haar achtertuin, waar het geluid vandaan leek te komen. Door de struiken heen zag ze een gestalte over haar schutting klimmen. Zijn schoenen zochten houvast aan de houten planken.
Zonder verder na te denken draaide ze zich om naar haar nachtkastje, waar haar telefoon lag. Toen ze haar arm naar het kastje strekte, voelde ze een hevige pijnscheut door haar lichaam schieten en maakte ze een schokkende beweging. De zijkant van haar hand stootte tegen het kastje en de telefoon aan. Het scherm lichtte op en de telefoon gleed van het nachtkastje. “Nee!” Haar ogen schoten wagenwijd open. Met een klap viel het apparaat op de grond. Een potje medicijnen viel erachteraan en maakte een ratelend geluid toen het over de vloer rolde. “Fuck! Fuck!” Ze siste tussen haar tanden en dacht razendsnel na wat te doen.
In de tuin was de indringer inmiddels over de schutting geklommen en liet zich naar beneden glijden. Suzan hees zich naar de rand van het bed en tastte koortsachtig in het rond naar een handvat van haar rolstoel, zonder haar blik van de achtertuin af te wenden. De donkere gestalte bleef plotseling stokstijf staan toen de lamp met bewegingssensor geactiveerd werd. Vlug sprong hij naar de zijkant van de tuin, waar een houten plank tegen de schutting aan wat schaduw bood, maar ze had in de tussentijd een glimp van hem kunnen opvangen: hij had een spijkerbroek aan en droeg een zwart trainingsjack. Zijn gezicht ging schuil achter een zwarte bivakmuts.
Normaal gebruikte ze een glad plankje om van het bed in haar rolstoel te schuiven, maar ondanks dat ze wanhopig in het rond voelde, kon ze het niet vinden. Ze nam een beslissing en duwde met alle kracht in haar bovenlichaam de rolstoel van het bed af. De rolstoel rolde naar de andere kant van de woonkamer. Ondertussen hoorde ze gemorrel aan de achterdeur: de man probeerde, ondanks het felle licht, het slot te forceren.
“Oh fuck, nee!” Zweetdruppels liepen langs haar gezicht terwijl ze haar benen met haar beide armen een voor een over de rand van het bed tilde. Langzaam schoof ze naar voren en hoopte uit alle macht dat haar hoofd het nachtkastje niet zou raken. Toen liet ze zich vanaf het bed voorover vallen.
Met een plof belandde ze op de vloer. Dankzij jarenlange training wist ze haar val te breken door hard met haar hand op de vloer te slaan en op haar zij te rollen. Opnieuw schoot een hevige pijnscheut door haar lichaam. Buiten hoorde ze een schrapend geluid: de indringer sneed nu met een glassnijder in het deurraam. Kennelijk had hij besloten om de deur van binnenuit te openen. Razendsnel draaide ze haar hoofd in de richting van de plek waar haar telefoon gevallen was. Het apparaat lag met het scherm naar beneden. “Laat het alsjeblieft niet stuk zijn…” prevelde ze in zichzelf. Ze kreunde, griste het apparaat van de grond op hetzelfde moment dat ze het glas in de deur hoorde breken. Het scherm van de telefoon lichtte op toen ze de knop induwde, maar was onleesbaar door een spinnenweb aan barsten. Ze werd ijskoud. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen