€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Schat in het Klooster

Een Islasec Detective

Kevin de Haan • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het beveiligingsbedrijf van de half-IJslandse Laufey Gísladóttir wordt door een katholieke woongemeenschap in ’s-Heerenberg ingehuurd om het aangrenzende kerkhof te beveiligen tegen vandalisme. De bewoners denken dat de indringers op zoek zijn naar een eeuwenoude schat die, volgens een oude legende, op het terrein verborgen zou liggen.

  Laufey en haar collega Niels vermoeden echter dat er veel meer aan de hand is in het gasthuis, waar ooit een mysterieuze verdwijning heeft plaatsgevonden. Zou het wat te maken kunnen hebben met de ‘witte wieven’ die geregeld ’s nachts in de weilanden gezien worden? Terwijl Laufey de zaak onderzoekt, is tante Martha vastberaden om de schat zelf te op te graven. Daarbij stuit ze per ongeluk op iets onverwachts...

  Voor meer informatie zie www.islasecdetectives.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 242
  Uitgeverij : Sæmundur Publishing
  ISBN : 9789082812213
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,1 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  30-12-2020
  Spannend
  Heel spannend boek. Als je van Scandinavische detectives houdt, leest dit boek net zo snel en makkelijk. Het verhaal neemt je mee. Ik ben benieuwd naar de volgende.

     Spannend
     Leest lekker weg
     Geen

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-11-2020
  Terugzien op De schat in het klooster
  Door een beveiligingsbedrijf wordt in een voormalig klooster en op het daarbij horende kerkhof beveiliging aangebracht. Tevens is er een club van archeologen bezig opgravingen te doen. Volgens een legende ligt er een zeer kostbare eeuwenoude schat begraven op het terrein. Recensie: Als zeer ervaren thrillerlezer vind ik "De schat in het klooster" van Kevin de Haan een spannend en goed boek. Het plot is verrassend, de auteur staat midden in het leven door uitgebreid nieuwe ICT in het boek te verwerken. De karakters zijn goed uitgewerkt en laten wendingen zien, die de lezer niet voelt aankomen. Misschien dat de auteur in een volgend boek wat meer kan spelen met de tijd door heden en verleden wat meer door elkaar te laten lopen.

     verrassend plot, omgevingskennis
     goed uitgewerkte karakters
     heden en verleden afwisselen

  Geplaatst door uit Gouda, Z-Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  13-02-2019
  Fijn boek!
  Een spannend boek dat makkelijk leest én goed afloopt! Wat wil je nog meer!


  Geplaatst door uit Huizen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-02-2019
  Spannend verhaal
  Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Het blijft spannend, met een aantal onverwachte plotwendingen. Leuk om de ontwikkeling van de karakters te zien, van Laufey's vriendinnetje tot de pleinvrees van Niels. Het is de eerste detective waar cybersecurity een reëel onderdeel is. Heerlijk om je onder te dompelen in de plaatselijke volksverhalen en saga's.

     Spannend plot
     Cybersecurity speelt een reeele rol

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Niels was al sinds acht uur aan het werk. Hij had eerst alle lege bierblikjes en bakken afhaalchinees moeten opruimen die Lucien gisteren had achterlaten, maar nu zat hij achter zijn bureau in een relatief schoon huis. Het feit dat hij nooit buiten kwam, deed niet af aan zijn stellige overtuiging dat hij er tijdens het werk representatief uit moest zien. Hij droeg overdag dan ook altijd nette, gestreken overhemden en hij had zijn haren strak naar achteren gekamd.
Hij pakte zijn telefoon en belde het nummer dat hij van Laufey had gekregen. Hij hoefde niet lang te wachten: de beheerder van de website nam direct op.
“Hoi, met Jordy.”
“Jordy Wiggers?”
“Ja.” De stem aan de andere kant van de lijn klonk erg jong.
“Dag, je spreekt met Niels Voss, van beveiligingsbedrijf Islasec. Ik wilde graag even met je kijken naar jullie website. Heb je nu tijd voor me?”
“Ja, Geertruida zei al dat er iemand zou bellen voor de site.”
“Mooi. Weet je misschien al hoe de hackers binnen konden komen?”
“Nee. Ik heb gisteren de hele avond geprobeerd om de oude inhoud terug te plaatsen, maar ze hadden het na een uur terugveranderd!” Jordy klonk wanhopig. “Ik begrijp echt niet wat ik verkeerd doe.”
Niels was gewend om met systeembeheerders te praten die met dit soort hacks te maken kregen. Zo te horen was Jordy ten einde raad. Hij deed zijn best de jongen gerust te stellen; het was immers geen ernstige hack. Jordy zou het beheer van de website goed moeten instellen en een ander wachtwoord moeten bedenken, daarmee zou het opgelost zijn. Hij zou de originele inhoud weer terug kunnen plaatsen en de hackers zouden het gasthuis Schaer niet meer op zijn eigen website belachelijk kunnen maken.
“Kun je anders naar me toe komen?” vroeg Jordy. “Ik wil eigenlijk wel graag zien hoe je dit soort dingen aanpakt. Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met websitebeheer.”
“Het spijt me. Ik werk op dit moment alleen vanuit huis. Maar ik kan wel even je systeem overnemen om het je te laten zien… Als je dat oké vindt, tenminste. Woon je ook in het gasthuis?”
“Nee. Ik woon verderop in de stad bij mijn pa. Op donderdag kom ik na school altijd bij het gasthuis langs om updates te installeren. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding tot helpdeskmedewerker. Ik mocht hier komen helpen. Soms los ik ook problemen op, als het systeem weer eens vastgelopen is. Ze gebruiken er een heel oude versie van Windows die ik niet goed ken, omdat ik nog niet geboren was toen die uitkwam.”
“O jee. Nou Jordy, geen probleem. Ik leg het je allemaal wel uit.” Niels kreeg ineens een prachtig idee. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen