€ 17,33

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Spirituele Ervaring

Naar bewustwording, zingeving en vreugde

Amriet Timofei • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een spirituele ervaring geeft mensen vreugde en een intens gevoel van verbondenheid. Helaas is het een ervaring die moeilijk wordt ervaren. Het is een onderdeel van een spiritueel pad. Een pad dat mystici het beste kennen. In dit boek wordt daarom aan de hand van mystieke teksten uitgelegd hoe je ontvankelijk kan worden voor een spirituele ervaring, zodat ook jij deelgenoot kan worden van deze bijzondere ervaring. De mystieke teksten die in dit boek worden gebruikt zijn afkomstig van zes mystici waaronder Eckhart Tolle, Thomas a Kempis en Thich Nhat Hanh.

  In dit boek wordt er op heldere wijze omschreven wat een spirituele ervaring is, wat de belemmeringen zijn om het te kunnen ervaren en wat je juist helpt om het te kunnen ervaren. Uit de mystieke teksten komen vier basisoefeningen naar voren die belangrijk zijn om een spirituele ervaring te kunnen ervaren. Dit is de oefening in concentratie, zelfbeheersing, nederigheid en overgave. Dit boek dient als beginpunt voor je spirituele reis!

  Voor de spirituele reiziger zijn er in dit boek ook zestien verdiepende vragen opgenomen die kunnen helpen om de tekst beter te begrijpen en zorgen voor verdere verdieping van jezelf.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 136
  Uitgeverij : Amriet Timofei
  ISBN : 9789464431780
  Datum publicatie : 11-2021
 • Inhoudsopgave
  Inleiding 1
  Hoofdstuk 1. Mystieke termen 9
  Hoofdstuk 2. Religieuze leiders en mystici 35
  Eckhart Tolle 37
  Thich Nhat Hanh 41
  Sri Sri Ravi Shanker 49
  Paus Franciscus 54
  Thomas a Kempis 60
  Mansur Al-Hallaj 65
  Hoofdstuk 3. De spirituele ervaring 71
  Wat is een spirituele ervaring? 72
  Wat zijn de gevolgen van een spirituele ervaring? 77
  Hoe komt men tot een spirituele ervaring? 86
  Hoofdstuk 4. Mystiek-introspectieve oefeningen 95
  Concentratie 96
  Zelfbeheersing 100
  Nederigheid 104
  Overgave aan God 109
  Conclusie 117
  Boek aanbevelingen 122
 • Reviews (9,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  12-01-2023
  Must read voor iedere spirituele zoeker
  Dit boek heeft mij veel richting gegeven op mijn spirituele pad. Het geeft eerst een duidelijke zienswijze op bewustwording wat gebaseerd is op mystieke teksten die in dit boek worden geinterpreteerd. Het is een zienswijze die ik eigen heb gemaakt en me nu helpt om niet te hechten aan het materiële en ook aandacht te geven aan het geestelijke, ofwel, het spirituele of egoloze. De oefeningen die in dit boek worden beschreven zijn ook erg helpend om je spirituele groei te bevorderen.

     Overzicht mystieke teksten
     Heldere analytische opbouw

  Geplaatst door uit Zwolle , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  19-10-2022
  Inzichtgevend en overzichtelijk
  Onlangs dit boek aangeschaft om meer te weten te komen over de spirituele ervaring. Het beviel erg goed. Dun boekje maar bevat veel wijsheid.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 17,33

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Spiritualiteit betekent bewustwording. Bewustwording van jezelf en de diepere dimensie waar alles met elkaar verbonden is. De individuele bezigheden die zorgen voor meer bewustwording zijn spirituele bezigheden. Dit zijn bezigheden zoals yoga, meditatie, mindfulness, aanbidding en bezinning. Dit zijn de oefeningen die ervoor zorgen dat je steeds even loskomt van het alledaagse en bewust wordt van het dieperliggende. Dit geeft rust. Het maakt dat je niet verstrikt raakt of wordt meegezogen in de eindeloze reeks alledaagse handelingen, die aan de oppervlakte liggen, gebaseerd op verwachtingen, het behalen van doelen en bevredigen van je behoeften, zonder dat je echt bewust bent van jezelf, de omgeving, de mensen en de wereld. Een spirituele ervaring zorgt ervoor dat je op dat moment wel bewust bent van jezelf en het grotere geheel. Het is één van de meest intense ervaringen die iemand kan ervaren. Het zijn ervaringen die je niet zelf kunt opzoeken of veroorzaken. Wel kun je een bepaalde ontvankelijkheid creëren wat bij mystici veel voorkomt. (stuk uit de inleiding)

Een spirituele ervaring wordt dus beschreven als het ervaren van het goddelijke. Er worden termen als ‘innerlijke essentie’, ‘Goddelijk wezen’, ‘ultieme dimensie’, ‘ware aard van het universum’ en ‘goddelijke vereniging met de bron’ gebruikt om hiernaar te refereren. De ervaring wordt als krachtig en zuiver ervaren waardoor er goddelijke termen aan gekoppeld worden. Tegelijkertijd wordt er daarmee ook gezegd dat het een gemoedstoestand is die we normaal niet beleven. Het menselijk gemoed wordt namelijk gekenmerkt met een stroom aan gedachten en we worden constant gedreven door angst, pijn, genot en plezier. Dit is het ego-gerichte gemoed ofwel de ego-mind van waaruit we normaal leven. (stuk uit hoofdstuk 3)

Er zijn bepaalde oefeningen en bezigheden die geen beroep doen op de ego-mind en deze zelfs verzwakken. Dit zijn de mystiek-introspectieve oefeningen. Mystiek omdat ze een beroep doen op het hart (onze ware essentie) en niet op het verstand (ons ego). Introspectief omdat de oefeningen gericht zijn op je innerlijke wereld van gevoelens, emoties, gedachten en verlangens. Je kijkt ernaar zonder jezelf ermee te identificeren en zonder ernaar te handelen. Deze oefeningen zijn dus niet gericht op het bereiken van persoonlijke doelen of op het bevredigen van sociale, emotionele en lichamelijke verlangens. Ze zijn gericht op de onthechting en uitdoving van de ego-mind. Door het wegvallen van ons ego-mind worden we ontvankelijk voor de spirituele ervaring (stuk uit hoofdstuk 4) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen