€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De troostende broeder

Wilhelmina Schoonhoven • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘De troostende broeder’ is een historische roman. Marieke Hendriks is de dochter van de plaatselijke bakker in Sint-Geertruid, een plaatsje in Limburg.
  Het is het jaar 1950 en het bakkersgezin heeft een heftige tijd achter de rug. Bovendien heeft Marieke op het gebied van mannen een slechte ervaring opgedaan. De vrouw heeft slechts één droom: onderwijzeres worden.
  Om geld te verdienen gaat ze werken in de abdij op landgoed Moerslag. De monniken winnen haar vertrouwen door hun integere en open karakter, wat uiteindelijk resulteert in een onverwachte wending in het leven van de intelligente maar verlegen Marieke.

  ‘De troostende broeder’ is verschenen in 2019 en is de debuutroman van Helma Schoonhoven-Port. De fictieve, historische roman speelt zich af in 1950 en bevat semi-autobiografische elementen.
  De auteur schrijft onder de naam Wilhelmina Schoonhoven, en ondanks het feit dat er nu pas een boek van haar hand verschijnt, schrijft ze geruime tijd korte verhalen, columns en blogs op haar website, www.wilhelminaschoonhoven.nl.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 209
  Uitgeverij : W. Schoonhoven-Port
  ISBN : 9789463457934
  Datum publicatie : 09-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nee, dat moment van vanochtend had haar volledig omver geblazen. De blik in Battista’s ogen was er één die ze nooit eerder had gezien en die ze ook nooit zal vergeten. Het had haar een uitzonderlijk gevoel gegeven, een gevoel dat ze niet kent. En het maakt haar bijzonder onzeker, want dit wil ze helemaal niet. Marieke kan er, nu ze er aan terugdenkt, geen wijs uit worden wat het is. Ze kent het niet, kan het met niets vergelijken. Het contact dat ze vijf jaar geleden met de molenaarsknecht had, was vol geweld en overweldigende angst. Het had haar leven verwoest en haar kijk op mannen beschadigd. Het had haar lange tijd pijn gedaan, eraan terugdenken was nauwelijks mogelijk. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen