€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De vechtscheiding tussen rechter en wetgever

een onderzoek naar de straftoemetingsvrijheid van de rechter

mr. Mounaim El Mokhtari • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In Nederland hebben we aan de ene kant een wetgever die de wetten creëert en aan de andere kant hebben we een rechter die deze wetten dient toe te passen. Voor de strafrechter geldt echter een straftoeme-tingsvrijheid, namelijk de vrijheid om binnen een grote marge de soort straf en de hoogte van de straf te bepalen. Met in 2012 de inwerkingtreding van de Wet Beperking Taakstraffen, in de vorm van artikel 22b Wetboek van Strafrecht, wordt er geen respect getoond voor die straftoemetingsvrijheid. De strafrechter wordt namelijk verplicht om in bepaalde situaties geen kale taakstraf op te leggen. Wat als de rechter in een bepaalde zaak, waar artikel 22b Sr van toepassing is, een taakstraf toch het meest passend vindt?

  In 'De vechtscheiding tussen rechter en wetgever' wordt u, op basis van een juridisch onderzoek, meegenomen in het ontstaan van artikel 22b Sr alsmede ook de toepassing ervan in de praktijk. Mag de rechter wel ongehoorzaam zijn aan de wetgever en hoe groot mag de vinger zijn van de wetgever in de pap van de rechter?

  mr. Mounaim El Mokhtari is een ervaren en gedreven jurist die strafrechtelijk is afgestudeerd aan de Tilburg University. Ten tijde van zijn studie was hij werkzaam als griffier op de strafsector van de rechtbank, waarbij diens werkzaamheden de aanleiding hebben gegeven om een onderzoek te doen naar de straftoemetingsvrijheid van de rechter.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 90
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen