€ 20,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Verbeelding van Plan Zuid

n.b • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het nieuwe boek De Verbeelding van Plan Zuid is een kunstroute door Plan Zuid van architect Berlage. De gids leidt langs bijzondere beelden die gemaakt zijn door kunstenaars van de Amsterdamse School. Veel van deze beelden zijn onderdeel van volkswoningbouwcomplexen en destijds geplaatst als onderdeel van de grotere wens om ook de gewone man en vrouw in contact met kunst te brengen. In 1917 heeft de Amsterdamse Gemeenteraad het uitbreidingsplan van architect Berlage aangenomen. De stad groeide en bloeide. Ruim 200 architecten hebben hier met enorme bevlogenheid gebouwd. Mooie huizen moesten er komen. Van bijna elk huizenblok in Plan Zuid is de architect bekend maar de kunstenaars die hier beeldhouwwerk hebben verzorgd bleven vaak ongenoemd. In onze zoektocht naar de bouwbeeldhouwkunst in Zuid hebben wij ons verbaasd over hoeveel beelden er zijn. Velen kennen stadsbeeldhouwer Hildo Krop, maar ook andere kunstenaars komen aan bod zoals Chris van der Hoef, Jan Trapman, Flip ten Klooster, Theo van Reijn, Louise Beijerman, John en Antoon R├Ądecker, en vele anderen. Het is de veelheid en de diversiteit die de wandeling door Plan Zuid tot een museale ervaring maakt.

  Plan Zuid van architect Berlage is beroemd door zijn stedenbouwkundige opzet met gebouwen in de stijl van de Amsterdamse School. Dit fiets- en wandelboek schenkt speciale aandacht aan de vele beeldhouwwerken die de gebouwen en de openbare ruimte in Plan Zuid sieren. Zij maken van Plan Zuid een waar kunstwerk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 127mm x 218mm
  Aantal pagina's : 224
  Uitgeverij : Museum Het Schip
  ISBN : 9789082921137
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  VOORWOORD EN INLEIDING VAN DAGERAAD TOT ATELIERWONINGEN ATELIERWONINGEN TOT MUZENPLEIN MUZENPLEIN TOT MINERVALAAN MINERVALAAN TOT STADIONBUURT STADIONBUURT TOT HARMONIEHOF HARMONIEHOF TOT DAGERAAD LITERATUUR, BRONNEN EN COLOFON
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 20,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen