€ 31,78

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Vijf Punten van de Ster

José-Juan Stolting • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een vijfluik over jonge mensen in vervlogen tijden, worstelend voor hun bestaan. Actueel doordat je de verhalen nu met lef en fantasie vanuit het gezichtspunt van diversiteit krijgt in plaats van weer door de ogen van de witte machthebbende man (in Nederland nog steeds het dominante narratief).

  * Een oorspronkelijke bewoner in wat nu de Amerika’s heten, ziet in 1492 (na Christus) de eerste Spanjaarden aankomen. Hij krijgt de bescherming en het voortbestaan van zijn volk op zijn schouders.
  * Twee Amsterdamse broers die als arme wezen opgroeiden in de zogeheten ‘Gouden Eeuw’. Zo goed hadden zij het niet, wegvluchtend van armoede en vernedering. Van het ene avontuur in het andere belandend.
  * Een wat aparte jonge vrouw uit Zuid-Engeland, wel of niet heks? Zij krijgt met grensoverschrijdend gedrag te maken en moet zichzelf, haar opa en een ongewenste baby zien te redden. Tot in de rechtszaal tegenover een nietsontziende priester.
  * Een dromerige en avontuurlijke jongeman uit Afrika die vele eeuwen eerder dan Columbus voet aan wal zette op een ‘nieuw’ werelddeel. Onstuitbaar, pionier en uitvinder.
  * Met een verrassende wending komen de voorgaande verhalen bij elkaar bij de vijfde hoofdpersoon. Een Surinaams-Nederlandse jongen wisselt van gedachten met zijn moeder.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 537
  Uitgeverij : Weer-Licht Productie
  ISBN : 9789090371856
  Datum publicatie : 04-2023
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  De Eerste Punt – Xos’che (1492 n Chr.)
  De Tweede Punt – Ben en Willem (1668 n Chr.)
  De Derde Punt – Tashina (1709 n Chr.)
  De Vierde Punt -- K’wah-K’hu (720 v Chr.)
  De Vijfde Punt – Anders (1982 n Chr.)
  Dank
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 31,78

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Die avond had hij een van de meest gedenkwaardige lessen gekregen.
De nacht was donker en zwaar van vochtigheid en lading in de lucht. In de verte klonk gerommel en was er weerlicht te zien. Hij moest zwijgend meelopen naar een heuvel met een open top buiten het dorp. De sjamaan vertelde hem op de top dat ze hem iets heel belangrijks wilde leren.
‘Je hebt vandaag gedacht dat je al goed was in het boomklimmen. Vanavond krijg je een herkansing en je opdracht is om mij te volgen in het klimmen.’ Xos’che keek haar vragend en om zich heen kijkend aan. ‘Ik zie je denken,’ zei ze. ‘Er is hier op de heuveltop geen boom te zien. Eerst moet je even hier in mijn hand kijken.’ Toen Xos’che het schoteltje in haar hand dichterbij wilde bekijken blies de sjamaan er opeens op en een wolkje wit asachtig poeder vloog in zijn opengesperde ogen. Met een schreeuw en hoestend viel hij achteruit. Hij zag niets meer. Het brandde in zijn stijf dichtgeknepen ogen.
‘Knipper, Xos’che, knipper met je ogen en je zult weer wat zien. En ook jij zult sneller dan het licht kunnen klimmen. In wat heet “De Boom van Licht”.’ hoorde hij de sjamaan heel dichtbij in zijn oor zeggen.
Toen hij tegen de tranen vechtend weer wat probeerde te zien, sloeg er op dat moment een bliksem luid krakend in op de top van de heuvel.
Vol verbazing zag Xos’che dat alles om hem heen en ook de bliksem zelf tot stilstand was gekomen. Alles in de natuur stond stil. De bliksem was een gigantische boom van licht met schitterende witte en heel lichtgroene takken, zich verheffend tot ver in de wolken. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen