€ 24,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De vrijheid van mijn woonwagenhart

Helena Rangé • boek • paperback

 • Samenvatting
  Marie is woonwagenbewoonster en woont op het woonwagenkamp. Ze groeit op in een gezin, waar liefde en loyaliteit voorop staan. Het leven van Marie verandert, als ze Willem ontmoet. Willem en Marie worden verliefd op elkaar, ze trouwen volgens de woonwagentraditie.

  Ze reizen met hun families van kamp naar kamp, waar ze het nodige meemaken. Vanaf het moment dat Willem en Marie elkaar leerden kennen hebben ze een doel voor ogen, ze willen samen een hotel beginnen. Het moment dat ze samen een hotel willen beginnen, is de dreiging, van een opkomende oorlog voelbaar. Ze besluiten het kopen van een hotel uit te stellen, omdat ze gehoord hebben dat Hitler met een joden en woonwagen vervolging bezig is. Om het onheil tegen te gaan, verkopen ze de woonwagens en gaan op een schip wonen.

  In de oorlog, gaan Willem en Marie in het verzet. Familieleden en goede vrienden van Willem en Marie komen gevangen te zitten in concentratiekampen. Ondanks alle ellende blijven ze doorgaan en laten ze zich er niet onder krijgen en worden veel situaties opgelost met de nodige humor.

  Dit boek draag ik op aan mijn zoon Rico. Toen hij zeventwintig jaar was heeft hij MS gekregen. Door zijn ziekte zit hij in een rolstoel en ik zie Rico steeds meer achteruitgaan. Om verdere achteruitgang tegen te gaan, willen we uitwijken naar Zweden. In Zweden zijn er behandelingen die er op gericht zijn om de MS te genezen. Door dit boek te schrijven, hoop ik dat het mogelijk om een behandeling te verwezenlijken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 404
  Uitgeverij : Onbekend
  ISBN : 9789082727104
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 2 reviews)

  06-08-2017
  Goede titel
  Het verhaal is zo geschreven zodat je het levendig voor je ziet! Leuk en goed geschreven


  Geplaatst door uit Rijswijk zh , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-08-2017
  Warm aanbevolen!
  Prachtig boek, uniek! Dit boek geeft een openhartige inkijk in het leven van een woonwagengezin, mooi en vlot geschreven. Hulde! Bovendien verschaft het boek informatie over het leven en cultuur van de woonwagenbewoners, en dit keer niet door een buitenstaander, maar direct uit de bron! Kortom, warm aanbevolen... en zeker met de wetenschap dat de baten van het boek aangewend worden voor de behandeling van MS van de zoon van de schrijfster. Met hartelijke groet, Cees


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl