€ 29,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De wereld van de stad

Piet Renooy • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden, of beter in stad-achtige omgevingen, zoals een auteur in dit boek het omschrijft. En met het groeiend aantal stedelingen neemt ook het aantal uitdagingen toe op terreinen als wonen, werk, mobiliteit, duurzaamheid, gezondheid en bestuurbaarheid. Geografen Gert-Jan Hospers en Piet Renooy hebben een groep deskundige ‘liefhebbers’ bereid gevonden om hun licht over de stad te laten schijnen. Het resultaat is een bundel die eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast van sociale wetenschappers, stedelijke professionals, geïnteresseerde leken en iedereen met een haat-liefdeverhouding tot de stad.

  Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden, of beter: stad-achtige omgevingen, zoals een auteur het in dit boek omschrijft. En met het groeiend aantal stedelingen neemt het aantal vraagstukken toe. Meer mensen betekent meer behoefte aan woningen, werk en wegen, maar ook meer uitdagingen rond kwaliteit van leven, duurzaamheid en bestuur. Dit boek biedt kennis, inzicht en toekomstperspectieven. Wat maakt een stad tot een stad? Wat weten we uit onderzoek? Wat werkt – en wat niet? Daarbij passeren oude en nieuwe theorieën over steden en stedelijkheid de revue. Hippodamus van Milete, Le Corbusier en Wirth komen langs, net zoals Christaller, Glaeser en natuurlijk Jane Jacobs. Handig om weggezakte kennis op te frissen en nieuwe inzichten op te doen. Maar het boek gaat ook in op toekomstgerichte opgaven waarmee steden worstelen, zoals gezondheid, de toegankelijkheid van de stad en de inzet van nieuwe technologie. Geografen Gert-Jan Hospers en Piet Renooy hebben een groep deskundige ‘liefhebbers’ bereid gevonden om hun licht over de stad te laten schijnen. Het resultaat is een bundel die eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast van sociale wetenschappers, stedelijke professionals, geïnteresseerde leken en iedereen met een haat-liefdeverhouding tot de stad.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 238mm
  Aantal pagina's : 194
  Uitgeverij : Berghauser Pont Publishing
  ISBN : 9789492952509
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 1.Stedenbouwkundige visies op de stad: van akropolis tot metropool 2.Sociologische visies op de stad: theatre of social action 3.Economische visies op de stad: arena voor marktwerking en innovatie 4.Wonen in de stad: de homo urbanus en de casus Amsterdam 5.Werken in de stad: een succesverhaal met winnaars en verliezers 6.Sturen aan de stad: de governance van stedelijke vraagstukken 7.Mobiliteit en de stad: dans tussen transport en verstedelijking 8.De duurzame stad: de volhoudbaarheid van verstedelijking 9.De gezonde stad: architectuur, stedenbouw en volksgezondheid 10.De slimme stad: stedelijke dataficatie in theorie en praktijk 11.Steden in alle windstreken: de huidige verbreiding van stad-achtigen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar5-6 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen