€ 24,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De wereld waarin wij leven

En waarom doen en denken wij zoals we doen?

John van Katwijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  JOHN VAN KATWIJK
  John van Katwijk is een uitdagende fusion schrijver die als een chef-kok ons leven uitserveert, met krokante humor en een scherp sausje aan de randjes. Niets blijft onbesproken. Vanuit de entertainmentwereld, werd hij een veelgeprezen auteur, carrière coach en een flamboyante storyteller. Hij schreef eerder al tientallen bekende hits. Dit keer is het motto: ‘Just say hello’ tegen ‘De wereld waarin wij leven.’

  SAMENVATTING DE WERELD WAARIN WIJ LEVEN
  Soms heb je een arm om je heen nodig en soms een boek dat je wakker schudt. Dit is zo'n boek!
  Heb je ook weleens dat je ‘meer’ wilt van het leven? Je bent vaak niet alles wat je kunt zijn en je weet het. De Wereld Waarin Wij Leven is een geweldig interessant boek over waarom het management van je leven, je gedachten en je mentaliteit, het verschil maakt. Het houd je zowel persoonlijk als zakelijk, een spiegel voor en is exact dat boek voor mensen die vooruit willen in hun leven. Een actueel en nieuwswaardig boek dat ons doen en denken belicht en vanaf de eerste pagina’s jouw kijk op het leven zal veranderen. Alle levensthema’s komen voorbij. Voorbeelden en analyses van onze keuzes, carrières, relaties, de smartphone verslaving, de social media mindfuck, wat succes, roem en geld met je doet en wat brengt ons de toekomst? Vlijmscherp en met humor, in de taal van nu geschreven. Het geheim van succes? Het is niet jij tegen de rest. Het is jij tegen jezelf. Succes begint in je hoofd! Hoe graag wil je het. Voor je persoonlijke ontwikkeling is maar 1 persoon verantwoordelijk. En dat ben jij!

  Het leven is als het verhaal van de skiër. Hij volgt het pad door de sneeuw en hij gaat prima. Totdat iemand hem zegt: ’Kijk je wel uit voor die bomen!’ Dan opeens focust hij op de bomen, wijkt hij af van zijn pad en valt. Het is letterlijk je perspectief, hoe jij je carrière ziet. Focus je op de obstakels of focus je op je pad?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 344
  Uitgeverij : Fifth avenue Publishing
  ISBN : 9789090374529
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Bekijk de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals ze kunnen zijn. Twee dingen kunnen gebeuren bij twee dezelfde mensen. De ene wordt rijk en de andere niet. Waarom? Het leven van een mens is altijd wat zijn gedachten ervan maken. De ene persoon ziet een muur, de ander een deur. Voorbeeld? Een verkoper staat op en ziet dat het vreselijk noodweer is buiten en zegt, met dit weer kan men niet verwachten dat ik naar buiten ga en iets verkoop, dus hij blijft thuis; een dorp verder, zelfde noodweer, maar die verkoper denkt, wat een storm, iedereen blijft thuis, dan kan ik extra veel verkopen en hij start zijn auto en gaat op pad. Hij heeft echt een topverkoop die dag!

Velen denken in doemscenario’s; denk ook eens in droomscenario’s. Ik praat graag met u als vrienden. Ja, dat klinkt misschien gek, maar als mensen je tegenwoordig kunnen haten zonder reden, kan je dus ook zomaar met iemand vrienden zijn. De jeugd heeft de toekomst, maar de ouderen de ervaring. Ik wil ook niet in de weg lopen, maar gewoon mensen steunen en sterker maken met kennis vanuit mijn ervaringen en wijsheden. Want bij nieuwe dingen ontmoet je eerst altijd veel tegenwerking en ongeloof. Maar ik ben niet uit op persoonlijke roem, ik ben tevreden met wat ik kreeg. Ik heb mijn bucket list afgevinkt en werk nu aan mijn ‘fuck it’ list. En soms zeggen mensen, ach jouw roem is al van een tijdje terug. Maar dan zeg ik: 'Ja, de Eiffeltoren werd ook al een eeuw geleden gebouwd, toch gaan er nog elke dag duizenden mensen naar kijken!' Creativiteit kent geen leeftijd, dus ook geen eindtijd. Nieuwe ideeën kennen geen deadline. Mijn advies aan de jeugd? Ga op reis en zie iets van deze wereld. Wat je nu weet, is maar een klein deel van de waarheid. Andere culturen, mensen, talen en opvattingen leren kennen is zo ontzettend waardevol. Een mens van de wereld word je niet door enkel maar in Friesland te blijven, hoe mooi ook. Een ander mens word je alleen door af en toe een andere koers te kiezen. Iedereen zou moeten zijn zoals hij echt is.

Elk mens heeft een droom. 9 van de 10 blijven hem dromen en 1 mens doet het en leeft zijn droom. Dat zijn ook de mensen die nooit tellen hoe vaak zij vielen, maar hoe vaak zij opstonden.
Jij bent echt zelf je enige limiet. Jij bent de baas over jouw leven. En je kunt geen nieuw verhaal starten als je steeds je oude verhaal blijft herlezen. Laat niemand anders jouw levensverhaal schrijven en geef nooit die pen uit handen.
Denk, als zoveel mensen succesvol kunnen worden, waarom zou jij dat niet kunnen?
Auteur en spreker Tony Robbins stelde de vraag: Wat bepaalt de kwaliteit van je leven? Is het geld? Kun je heel veel geld hebben en toch een vreselijk leven leiden? Ja of Nee?
Is het een relatie? Kun je iemand hebben die enorm veel van je houdt en toch ongelukkig zijn? Ja of Nee?
Er zijn maar twee dingen die echt alles bepalen in je leven en dat zijn:
Betekenis en emotie.
Als je boos bent neem je andere besluiten dan wanneer je een goede bui hebt. Het geheim van je leven is dus de controle houden over je betekenis en emotie.
Elke muzikant heeft dezelfde noten om te spelen, de één maakt hiermee de Vogeltjesdans, de andere schrijft een klassiek meesterwerk. Zo is het met het leven feitelijk ook een beetje. Het leven is een groot podium, waar gaat u staan?
Haal het doek maar op en start de show...
PS. En als jouw carrière omhooggaat, neem dan wat anderen mee... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen