€ 13,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De wijze van Liefhebben

BV Narayana Maharaja • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Om in je leven succes, geluk en vrede te brengen moet je proberen al je liefde en genegenheid aan God, Krishna, te geven. Toon die liefde aan alle levende wezens en probeer je hele wezen in te zetten om hen te helpen. Iemand, die anderen met liefde tegemoet treedt, hoeft niets te nemen, maar heeft alles te geven." In dit boekje legt Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja het proces uit om die onzelfzuchtige liefde te realiseren.

  ____________________________________
  7de Druk 2013 Gaudiya Vedanta Publications
  Delhi, India

  Nederlandse vertaling 2017
  Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  eBooks: www.jayaradhe.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 49
  Uitgeverij : Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2017
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Misplaatste liefde
  Er is maar één familie
  Eenheid in verscheidenheid
  Heb alle wezens lief
  Liefde heeft een gedaante
  Zonder die liefde
  De zoektocht naar geluk
  Een perfecte vraag
  De weg naar geluk
  De mantra van goddelijke liefde
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 13,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er was eens een zeer gekwalificeerde en knappe jonge koning genaamd Bhartrihari, die in alle kunstvormen bedreven was. Koning Bhartrihari was getrouwd op vijfentwintig jarige leeftijd en adoreerde zijn mooie, pas getrouwede vrouw. Hij wilde haar heel graag een plezier doen en gaf haar een halssnoer van juwelen met een waarde, die volgens de huidige standaard meer dan een miljoen euro's zou bedragen. Hij legde het halssoer eigenhandig om haar hals, omhelsde haar en zei, "Mijn grootste geliefde, dit snoer is zeer kostbaar. Houd het altijd bij je."

Koning Bhartrihari was zeer ingenomen met zijn vrouw, maar zij had dat gevoel niet voor hem. Ze voelde zich meer aangetrokken door de hoofdcommandant van haar man, die ook buitengewoon knap was. Een paar dagen nadat ze het prachtige halssnoer had gekregen, schonk ze het aan de hoofdcommandant met een verlangen om hem een plezier te doen.

Ofschoon de koningin zich zeer sterk voelde aangetrokken tot de hoofdcommandant, voelde hij niet hetzelfde voor haar. Hij was voor een prostituee gevallen. Een paar dagen nadat hij het halssnoer had ontvangen, gaf hij het aan die prostituee met het verlangen om haar een plezier te doen. De prostituee echter voelde niet hetzelfde als de hoofdcommandant voor haar voelde, want zij was gek op de koning. Op zekere dag schonk ze dat halssnoer aan de koning met het verlangen hem een plezier te doen. Bij het zien van dat halssnoer raakte de koning overstuur en vroeg haar, hoe ze eraan was gekomen. Uit vrees gaf ze geen antwoord. De verontwaardigde koning zei, "Als je me de waarheid niet vertelt, gaat je hoofd eraf." Toen vertelde de prostituee de waarheid aan de koning, die haar verliet en met het halssnoer naar de hoofdcommandant ging.

Koning Bhartrihari vroeg zijn hoofdcommandant, "Hoe ben je hier aangekomen? Als je me de waarheid vertelt, zal ik je geen kwaad doen, maar als je probeert het voor mij verborgen te houden, gaat je hoofd eraf." De hoofdcommandant onthulde hem de waarheid en op dat moment realiseerde de koning zich, dat in deze wereld geen ware liefde bestaat. Hij nam opeens het besluit om al zijn wereldse gehechtheden op te geven. Hij verliet zijn paleis en zijn koninkrijk en liet zijn rijke gewaden achter en werd een beroemde wereldverzaker en transcendentalist. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen