€ 18,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De wolvenzoon
  De wolvenzoon (boek)
 • Cover Solist
  Solist (boek)

De Wolf van Badenoch

Aletta Dijker • Boek • paperback

 • Samenvatting

  14e eeuw
  De beruchte Wolf van Badenoch trok met zijn bende vogelvrije volgelingen plunderend door de Schotse Hooglanden. Door de kerk getrotseerd, nam hij in al zijn wreedheid en bloeddorst wraak. Daarmee belandde hij in een situatie waarin zijn broer de koning, hem dwong tot een keuze tussen twee kwaden: of alles dreigen te verliezen, zelfs zijn geliefde Mariota, of conformeren.

  21e eeuw
  Lea, een jonge Nederlandse vrouw ontmoet de Schot James en een verliefdheid bloeit op. Samen besluiten ze een roadtrip te maken in de voetsporen van de Wolf. Terwijl de tocht hen langs historische Schotse locaties en kleurrijke personages leidt, wordt hun relatie steeds passievoller en intenser. Ongemerkt doemt er een dreigende schaduw uit het verleden op die hun levens voorgoed zal veranderen…

   “De Wolf van Badenoch”, dat gebaseerd is op historische feiten, neemt de lezer mee in een wereld waar levens door de eeuwen heen in liefde en passie met elkaar verbonden blijven. Het is de debuutroman van Aletta Dijker en het eerste boek van een tweeluik. “De Wolvenzoon” is het tweede boek.

   

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 610
  Uitgeverij : Aletta Dijker
  ISBN : 9789081863810
  Datum publicatie : 11-2012
 • Inhoudsopgave

  39 hoofdstukken, 610 pagina's. Een voorwoord en epiloog.

 • Reviews (9 uit 8 reviews)

  29-05-2013
  Fantastisch boek vol romantiek en passie!
  Een fantastisch, heel mooi geschreven boek vol met passie, romantiek en liefde, maar ook met een mooie geschiedenis met prachtige landschappen! Dit verhaal pakt je, het maakt je nieuwsgierig en je blijft het lezen. Ik heb dit boek reeds meerdere malen gelezen en ik krijg er geen genoeg van. In 1 woord GEWELDIG!!!

     Prachtig vormgegeven.
     Dit verhaal bevat alles.

  Geplaatst door uit Munstergeleen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-05-2013
  De Wolf van Badenoch
  In een woord "wauw" dit is pas een boek schrijven. Het zit zo goed in elkaar. De schrijfster heeft er heel wat tijd in gestopt en dat merk je . Het eerste deel is even wennen ( het historische deel), maar als het boek in het heden begint ,dan leest het als een trein. Het is zo ontzettend goed geschreven en met zo veel diepgang. Het boek neemt je echt mee Schotland in. Verleden en heden kruisen elkaar, maar op zo,n mooie manier Veel sex, mooie en heftige, maar dat hoort bij het verhaal. Beeldend geschreven , je leert nog wat van Schotland . Ik wilde eral een keer naartoe maar nu helemaal. Het einde van het verhaal kwam toch heel onverwachts en moest even een paar tranen plegen. Ik ben zeer benieuwd naar deel 2. Conclusie een boek dat zeer de moeite waard is, het is wel de categorie serieus en geen zoetsappige roman. In tijden niet zo,n goed boek gelezen. Mijn cijfer een 9 1/2


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-05-2013
  De wolf van Badenoch
  Goed bezig, het is een boek waardoor ik op sommige stukken erg aangegrepen word, en de annekdote's over het ervaren van een zekere verheven liefde doen mij vaak in mijn eigen herrinneringen verdwalen die soms erg aangrijpend zijn en zeer op mijn gevoel spelen... tot het pijnlijke toe en ergens heel in de verte mij een glimp doen opvangen van een diep, ver weggestopt gemis, goed opgeborgen, achter hoge muren, waarvan de toegang die erheen leid, ondanks de zware uit zelfbescherming aangebrachte verzegelingen, soms toch een glimp door laat van wat erachter verborgen zit, zoals in het boek beschreven, de zielsverwantschap die je slecht zelden tegenkomt, en als ie eens verloren is, niet meer herwonnen kan worden, (en geloof me, ik heb daar wat pogingen in geinvesteerd), zoals die gevoelens beschreven worden in het begin van het boek, het zo natuurlijke samenzijn, en aanvullen van elkaar, dat spreek mij nog het meest aan, dergelijke stukken raken mij diep, het is alsof ik soms stukken lees uit mijn eigen herinnering, en kan ik verdwalen in een diepe leegte geworteld in een oneindig gevoel van gemis, denkend aan een zeker iemand die ik diep in mijn hart koester, en met wie ik veel meegemaakt en doorstaan heb een leegte en een gemis die toch ook berustend is, die als een duistere, maar toch ook wel verwarmende deken om me heen hangt, een duisternis die me rust brengt, en een warmte omdat ondanks dat het mischien voor altijd verloren is, ik weet, dat in mijn gejaagde leventje, toch even die oneindigde ware liefde en passie gekent heb, die ondanks dat sommigen onder zo hard streven deze te vinden, dit ervaren na het verlies ervan mischien toch ook niet geheel benijdenswaardig is.... -maar om kort te zijn, De wolf van Badenoch maakt erg veel los in mij, en persoonlijk vind ik het zeer aangrijpend.


  Geplaatst door uit Zuid Holland , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-02-2013
  een aanrader
  een boek waar je in meegenomen wordt naar Schotland.het boek is zeer goed geschreven en boeit van de eerste naar de laatste bladzijde. het einde was voor mij anders dan ik had bedacht,maar het verhaal klopt en de hoofdpersonen zijn zowel als in deel1 als deel2 goed herkenbaar. de schrijfwijze is apart en poetisch, daar moet je even aanwennen, het leest lekker weg. ik wacht op het tweede boek om te weten hoe het verder gaat

     duidelijke letters
     titel op de rugkant staat verkeerd

  Geplaatst door uit Dedemsvaart , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-02-2013
  Wolf van Badenoch
  Ik had van tevoren niet verwacht dat dit boek me zo mee zou sleuren. Maar dat is wel gebeurd. Ik ben in de ban van het (wolven)verhaal en kijk uit naar deel 2. Van de schrijfster weet ik dat ze als dichteres begonnen is. Dat is te zien aan haar proza, dat hier en daar van een dichterlijke schoonheid is.


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  01-02-2013
  de wolf van Badenoch
  Een verhaal dat je terug voert naar historie en het heden. Avontuur, bekoorlijke spanning, het mooie Schotland, liefde en eerlijke erotiek. Met veel flair geschreven. Ik heb het bijna in een ruk uitgelezen met slechts pauzes om te eten en te slapen. Kijk nu al uit naar het volgende deel. Makkelijk om te lezen. Een aanrader..


  Geplaatst door uit zoetermeer zuid-holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  31-01-2013
  Wolf van Badenoch
  Meeslepend verhaal dat moeilijk in een paar woorden te vangen is. Het bestaat uit een historisch verhaal en een hedendaags verhaal, dus liefhebbers van beide categorie├źn komen aan bod. Verder is er veel avontuur, spanning, mooie sfeerbeelden van Schotland, gepassioneerde liefde en een dosis erotiek. En het boek heeft een verrassend einde dat mij doet uitkijken naar deel 2. Verder vind ik het prettig dat het zoveel pagina's heeft... Meer te lezen! En de letters vond ik niet klein, maar juist goed leesbaar.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  29-01-2013
  Geweldig
  Een geweldig boek met een prachtige verhaaltrant. Het leest in een adem uit. Wel een lange adem want het zijn 600 pagina's en kleine lettertjes.

     zeer beeldend geschreven
     klein lettertype

  Geplaatst door uit maastricht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 18,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit de "Wolf van Badenoch". James (een van de hoofdpersonen) ontmoet het zwaard van Trouw en Eer:

Hij doet een stap naar voren, wanneer zijn blik door iets getrokken wordt. Iets dat in de hoek achter de toonbank staat. Niet eerder door hem opgemerkt omdat Neachdainn er steeds voor stond. Als in een trance loopt hij op het voorwerp af. Hij begeeft zich zonder toestemming te vragen in de ruimte achter de toonbank, normaal voorbehouden aan de eigenaar van de winkel of het winkelpersoneel. Dat hij zich op privéterrein begeeft, boeit hem schijnbaar weinig.
Lea kijkt verbaasd naar hem. Hij lijkt een soort van buiging te maken, heel sierlijk, en zakt dan door zijn knieën, zodat alleen zijn schouders en hoofd nog boven de toonbank uitsteken. Hij reikt naar het voorwerp, met een voorzichtig gebaar en streelt over iets heen. Lea kijkt naar Neachdainn en merkt tot haar verbijstering dat hij goedkeurend knikt. Ze ziet James het voorwerp oppakken en ermee omhoog komen. Hij draait zich langzaam om en houdt op zijn vlakke handen een grote Claymore omhoog, zo te zien in perfecte staat. Hij staart ernaar met ontzag en richt zijn blik dan vragend op Neachdainn, die nog steeds knikt, gretig nu.
James pakt het grote zwaard in een hand en heft het. De edelstenen in het gevest fonkelen door het zonlicht dat er in weerkaatst wordt. Een zucht ontsnapt aan Lea. Hij ziet eruit als een krijger uit lang vervlogen tijden. Vurig, woest en onbeschrijfelijk mooi. Het is vooral de blik in zijn ogen die ze alleen kan omschrijven als een combinatie van strijdlust en adoratie. Het trekt haar vreselijk aan, werkt op haar in als een soort liefdesdrug. Als ze nu alleen zouden zijn geweest, had ze haar broek uitgedaan en was ze op die toonbank gaan zitten. Betrapt kijkt ze naar Neachdainn, in de hoop dat hij haar uitbarsting van lust niet gewaar is geworden, maar hij heeft alleen oog voor James, knikkend, glimlachend.
James ziet enkel het zwaard. Hij laat het soepel ronddraaien in zijn hand en steekt het dan met een bliksemsnelle beweging naar voren, doet een pas opzij en pareert als in een schijngevecht. Dan pakt hij het zwaard in beide handen, houdt het voor zijn gezicht en… buigt naar Lea, die in een verrast en wild gegiechel uitbreekt, in haar handen klappend van waardering: “Wat goed! Heb je geoefend ofzo?” Hij schudt ontkennend zijn hoofd en kijkt zelf ook een beetje verrast: “Nee, ik heb het uit een film, denk ik”. Lea zet een stap in zijn richting en zegt: “Dan ben je een natuurtalent”. Ze knipoogt naar hem en hij kijkt haar aan en lacht dan breed.
Hij recht zijn schouders en neemt de Claymore weer in één hand, draait hem nogmaals soepel rond en steekt hem met de punt in de houten vloer. Hij duwt zijn haren naar achter en kijkt Neachdainn aan die tegen hem zegt met een stem die vol respect is: “Sommige dingen verleer je niet, net als fietsen en… de liefde bedrijven”. Lea kijkt de man aan alsof ze het in Keulen hoort donderen. Die uitspraak klinkt bijzonder absurd uit de mond van zo’n zweverig type als de ziener in zijn bruine wollen huisjas, en ze barst in lachen uit. James volgt, hikkend en grijnzend.
Wanneer James zichzelf in de hand heeft, vraagt hij: “Wat doet een ziener met een zwaard?” Neachdainn snuift verongelijkt. “Heer, een ziener en een zwaard gaan heel erg goed samen. Hij ziet eigenlijk op voorhand al waar strijd geleverd gaat worden en hoe”. Dan breekt er een lach door op zijn gezicht en voegt hij eraan toe: “Maar in dit geval is het zo dat dit zwaard al generaties lang in mijn familie is, overgegeven van vader op zoon. Dit is het zwaard van trouw en eer. Het is heilig voor mij, ik heb het altijd bij me. Mooi is het nietwaar?”

×
SERVICE
Contact
 
Vragen