€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De zuster van mijn moeder

Ineke.E.Kievit-Broeze • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Enkele weken na de dood van haar tante erft haar nicht Ineke Kievit een sansevieria en een grote verzameling brieven. Vooral de brieven inspireren haar tot schrijven en het resultaat is deze boeiende familiekroniek over de afgelopen 100 jaar. Ik heb het met heel veel plezier gelezen.
  De rode draad in dit boek is het boerengezin waarin twaalf kinderen worden geboren en waarvan er zes bij de geboorte of op jonge leeftijd zullen sterven. Wat doet dit met het gezin? Hoe verwerken de ouders en de andere kinderen (vooral de zussen Dien, Zus en Jannie) deze trieste gebeurtenissen? Welke omstandigheden en factoren hebben geleid tot dit drama?
  Het verhaal speelt op verschillende locaties: Hellendoorn, Indië, Nieuw Guinea, Kenia, Uganda, Ommen, Lemele, maar ook in verschillende perioden: de jaren twintig, de crisis-tijd, de tweede wereldoorlog, de opbouwperiode en de daarop volgende “moderne” tijd, die niet voor iedereen gemakkelijk blijkt te zijn. Achtergrond is de gereformeerde godsdienst in een snel veranderende samenleving.
  De schrijfster is emotioneel betrokken, eerlijk, kritisch en vooral onderzoekend met een professionele instelling en achtergrond. Het verhaal heeft een sterke research-basis: brieven, documenten, reisverslagen, foto’s en interviews met getuigen, historici en experts. De opbouw is niet chronologisch, ook niet per regio. Het loopt door elkaar. Maar elke keer op een verrassende wijze.
  Tamme Bartels
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 373
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789492475794
  Datum publicatie : 08-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  24-11-2016
  De zuster van mijn moeder: wat een verrassing
  Natuurlijk nieuwsgierig naar wat onze vriendin Ineke Kievit geschreven had, begon ik het boek te lezen. En al heel gauw was ik gegrepen zoals bij een spannende roman. Het kostte moeite het weg te leggen, in eerste instantie om meer te weten te komen wat er achter de dood van de kleine broertjes en zusjes zat, maar later ook evenzeer hoe tante Dien gevaren was. De manier waarop Ineke te werk is gegaan om het verleden te achterhalen, getuigt van degelijkheid en doorzettingsvermogen, eigenschappen die mij niet verbaasden. Maar dat ze ook nog in staat is een dergelijk onderzoek op zo'n aangename manier op schrift te stellen. had ik misschien wel kunnen hopen en vermoeden, maar niet zeker weten. Welnu, een prettige verrassing dus. Niet in het minst trouwens doordat ze haar plaats in haar familie op zo pakkende wijze heeft verwoord. De lezer leert een paar generaties en hun levenshouding en gevoelens goed kennen. Kortom, ik heb ervan genoten. Ik kan niet helemaal beoordelen hoe een "vreemde" het boek zal ervaren, maar ik denk dat het boek ook die categorie lezers zal aanspreken.

     Spannend en interessant
     Inzicht in een familieleven
     Misschien iets te lang

  Geplaatst door uit Herpt, NB , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen