€ 24,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn

Josefine Klougart • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Bekroond met de Deense Jyllands-Posten Literatuurprijs 2022: 'In alle opzichten indrukwekkend.'

  'Haar stijl is beeldend, poëtisch, impressionistisch. Losse flarden tekst vormen samen een volledig beeld van een gezin, en de sporen die de opvoeding nalaat. Daarbij kijkt Barbara terug naar haar voorouders, en vooruit als ze zelf moeder wordt. Scherp en tegelijk vol liefde analyseert Klougart via de sensitieve Barbara de verhoudingen tussen ouders onderling, tussen ouders en kinderen, en die tussen de zussen.'
  - TROUW

  Het is winter en Barbara reist met haar baby naar haar ouderlijk huis in Nationaal Park Mols Bjerge om bij haar moeder en haar zus Sara te zijn in de dagen dat haar vader een hartoperatie moet ondergaan. De operatie verloopt zoals gepland, maar als hij zijn ogen opent, is de blik die Barbara ontmoet leeg en zonder enig teken van herkenning; het is alsof je in de ogen kijkt van iemand die van zijn ziel is ontdaan.

  Vanaf hier kijkt Barbara terug op de geschiedenis van haar familie; de opvoeding van haar moeder in een arm gezin in Aarhus, haar eigen jeugd in harmonie met de natuur in Mols Bjerge, waar Barbara en Sara opgroeiden, de rol van haar afwezige vader in het gezin. Als haar debuutroman verschijnt, waarin de personages niet worden gespaard en Barbara’s moeder en zus zich herkennen, worden door verzwegen gevoelens en trauma’s uit het verleden de verhoudingen binnen het gezin op scherp gezet.

  Dit zou allemaal van jou kunnen zijn is een rijk literair familieportret, een verhaal over vrouw en moeder zijn in 1980 en in 2020, over de verbindingen die tussen alle levende wezens lopen – levens gescheiden in tijd en ruimte, maar met elkaar verbonden door herinneringen en verlangens.

  ‘Alles is met elkaar verbonden in Dit zou allemaal van jou kunnen zijn, dat in alle opzichten indrukwekkend is. Als familiekroniek, als verhaal van een moederschap (zowel moeder zijn als een moeder hebben) en zusterschap, en als hommage aan zowel natuur als cultuur, is de roman een meesterlijk dramatische, stilistische krachttoer. Klougart, zoals gewoonlijk, schrijft precies, slim en ongelooflijk grappig.’
  – Jyllands-Posten

  Josefine Klougart (1985) werd geboren in Mols in Oost-Jutland. Ze studeerde kunstgeschiedenis en literatuurgeschiedenis aan de universiteit van Aarhus en aan de Forfatterskolen in Kopenhagen. In 2010 debuteerde ze met de roman Stigninger og fald. Sindsdien schreef ze vijf romans en wordt ze beschouwd als een van de grootste hedendaagse Deense schrijvers. Haar werk is verschenen in meer dan twaalf landen.

  ‘Scandinavië heeft nu haar eigen Virginia Woolf. Weinigen komen zo dicht bij de menselijke geest als Klougart.’
  – de Noorse krant Verdens Gang

  Over Een van ons slaapt (roman, Oevers, 2018):
  ‘Wat een ongelooflijk mooie, indringende, poëtische roman.’
  – Theo Hakkert

  ‘Een roman die verslavend leest (...) Alles even schitterend geschreven.’
  – Lidewijde Paris
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 320
  Uitgeverij : Uitgeverij Oevers
  ISBN : 9789493290310
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen