€ 19,49

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Doormodderen

Goedbedoelde waanzin

Ard Heek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De Flierefluiter,
  Even verhoogt hij zijn tempo, maar herstelt zich snel. Het idee van slenteren is nu eenmaal dat je je traag voortbeweegt. Wanneer je er niet van genieten kan, moet je er maar onder lijden.

  de bankroofster,
  Becky rijdt door de berm, langs de auto en draait dan in één keer honderdtachtig graden om, door haar voorwiel stil te zetten op het asfalt en met haar achterwiel om de as van haar voorwiel te draaien. Ze staat nu met haar neus richting de politieauto, met de twee aan de grond genagelde agenten tussen haar en de auto in.

  en het mijnwerkersteam.
  ‘Nou, je bent hier anders wel de enige bij wie er een pikhouweel uit het hoofd is gegroeid, lijkt mij toch een teken dat je bij de arbeidersklasse hoort,’ zegt de Jupiteriaan met een smerig glimlachje op zijn mond.
  ‘En toch staat hij hier schouder aan schouder met onze “hoge pief”,’ valt de Marsees de Saturner bij, ‘het lijkt erop dat “meneer de Jupiteriaan” ver heeft moeten afdalen om weer een beetje uit de hoogte te kunnen doen.’

  Met meer en minder zin moet iedereen door en iedereen heeft daar zo zijn eigen manier voor.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 138mm x 210mm
  Aantal pagina's : 94
  Uitgeverij : ARD Publishing
  ISBN : 9789083236315
  Datum publicatie : 11-2022
 • Inhoudsopgave
  De Flierefluiter deel 1
  De eenzame stier
  Een idioot
  De Flierefluiter deel 2
  De moeder en de tweeling
  De oudste traditie van Nederland
  De laatste druppel
  De Flierefluiter deel 3
  Gelukzoekers
  BOL
  Mijnwerkers op de maan
  De Flierefluiter deel 4
  Het takkewijf en de teef
  Pas op voor de trein
  De Flierefluiter deel 5
  Een algemeen gevoel van onbehagen
  De kunst van het leven als een steen
  De Flierefluiter deel 6
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,49

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij pakte het computerbeeldscherm van het bureau en smeet het op de grond. Tweemaal stampte hij erop; kapot zal die zijn. Hij gooide de muis door het kantoor en pakte het toetsenbord met beide handen vast om het op het bureau kapot te slaan. Vervolgens pakte hij het bureau bij het blad op en tilde het boven zijn hoofd. Met het bureau in zijn handen stond hij heel even stil en keek naar het geschrokken gezicht van Lisa. Die grote ogen en rode wangen stonden haar bijzonder goed, constateerde hij. Het waren enkele seconden die hij had kunnen gebruiken om tot bedaren te komen. Hij gebruikte ze er niet voor,

***

Het beste leek het Edward om vroeg op te staan en te vertrekken zonder dat iemand hem zag. Maar hij was geen ochtendstier, dus vertrok hij ’s middags. Evengoed werd zijn vertrek niet opgemerkt.
Hij klom over het prikkeldraad om het weiland te verlaten. Eenmaal aan de andere kant van het draad, vroeg hij zich af waarom koeien en stieren zich altijd lieten tegenhouden door dat lullige hekje. Gebrek aan nieuwsgierigheid, vermoedde hij.

***

De deurbel gaat. Bob neemt nog snel een slok van zijn koffie, trek zijn badjas fatsoenlijk dicht, wrijft de slaap uit zijn ogen en loopt nietsvermoedend naar de deur. Voor de deur staat een streng kijkende jongeman met een te groot rood regenjack aan en een tablet in zijn hand. Da’s balen.
‘Mag ik u wat vragen?’ vraagt de jongeman.
Mag ik u wat vragen? Nee tuurlijk niet! Ga iemand anders pesten met je schrale harses, denkt Bob bij zichzelf. ‘Ja hoor,’ zegt hij, met een geforceerde glimlach. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen