€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Duiker

Catharina Reynolds • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Doodgewone mensen in een doodgewoon huwelijk, totdat de echtgenoot na zijn wekelijkse zondagmiddagduik met goede vrienden niet meer boven water komt… Wat is er met Derk, de goedmoedige ijzerwarenwinkelier, gebeurd? Depressie? Decompressie? Misstap? Van wie?
  Hebben man en vrouw zaken die hen bezig hielden ooit voldoende gedeeld? Zijn vrouw Moniek voelt zich verplicht de ijzerwarenhandel voort te zetten. Ook al was die winkel volstrekt nooit haar ding.
  Dat Tessa, de vrouw van Derks duikvriend Douwe, langskomt, verbaast Moniek. Toch accepteert zij haar hulp om de zaak nieuw elan te geven.
  Zoon Koen is verre van tevreden met de antwoorden van zijn moeder over hetgeen er de nacht voor het duikongeluk in zijn ouderlijk huis heeft plaats gevonden. Een vreemdeling op bezoek! Moniek houdt haar kaken op elkaar. Er zijn zaken die een moeder niet deelt met haar zoon. Er spelen hier ook zaken die een zoon niet deelt met zijn moeder. Als in een volmaakt spinnenweb komen de ijle draden bij elkaar, komt de waarheid boven water.
  Oorzaak en gevolg, waarvan Confucius ooit heeft gezegd: Elke waarheid heeft vier hoeken. Als leraar zal ik je één hoek geven, het is aan jou om de andere drie te vinden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 220
  Uitgeverij : Reynolds
  ISBN : 9789081158206
  Datum publicatie : 08-2013
 • Inhoudsopgave
  Via de volgende link een kort filmpje over mij en mijn boeken: http://tinyurl.com/lsybf4a
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Niks, helemaal niks van wat er destijds in die nacht voorviel was ooit de bedoeling geweest. Het kan raar lopen in de wereld, bedacht Moniek nog een beetje zwaar in het hoofd van de wijn en de gebeurtenissen van afgelopen nacht toen ze die bewuste zondag die haar leven zo drastisch zou veranderen de lakens en het dekbedovertrek alweer vernieuwde.
De vorige dag had ze namelijk exact hetzelfde gedaan, alles in de wasmand, zoals gebruikelijk iedere zaterdag. Geen gedub over de kleur van het dekbed, blauwe bloemen of rood-witte strepen.
Vandaag had ze ook zomaar de bovenste set uit de kast getrokken, maagdelijk wit linnen werd het ditmaal, en ze kon een glimlach niet verhullen. Maagdelijk wit… Die verholen lach bleef op haar gezicht en ze voelde hoe ze een kleur kreeg toen de afgelopen nacht volledig in haar bewustzijn doordrong terwijl ze het dekbed in die lelieblanke hoes wrikte.
Ze blikte de slaapkamer rond alsof ze die vandaag voor het eerst zag. Goh, wat afschuwelijk eigenlijk, het toppunt van burgerlijkheid, dat vergeelde grenen bed, dat grenen kastje, die ingelijste poster van een karaf met donkerrode tulpen en dan dat stoeltje in de hoek, dat stoeltje met die flessengroene ribfluwelen versleten bekleding. Jakkes, had daar…?
Ze was te oud om haar handen voor de ogen te houden als een gedachte haar niet aanstond. Moniek draaide zich bruusk om, weg uit de kamer waar ze zojuist opnieuw het echtelijk bed had verschoond.
Met een lichte tred was ze die warrige zondagochtend naar beneden gegaan om bonen te malen voor een kop koffie.
Derk Jr. was zoals gewoonlijk vroeg vertrokken naar het water van het Grote Meer. Om te duiken met zijn vrienden. Zo werd het onvermijdelijke gesprek tussen hen over de nacht die achter hen lag in ieder geval verschoven naar de avond of misschien zelfs wel naar de volgende dag wanneer ze allebei meer tijd nodig zouden hebben om het een en ander rustig op een rijtje te krijgen en uit te praten.
Moniek aarzelde of ze voor zichzelf een croissant warm zou maken in de oven, een feestje van vrijmoedigheid zou durven vieren, alleen met zichzelf en haar dromen. Ze goot kokend water op de net gemalen koffiebonen in de cafetière en genoot van de geur die opsteeg.
Er kwam zomaar een liedje bovendrijven, dit is een dag om lief te hebben, hoe het verderging kon ze zich niet herinneren maar ze zong zachtjes een eigengemaakt refrein, eindeloos, mateloos lief te hebben… ×
SERVICE
Contact
 
Vragen