€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het abc van de duinen bij Heemskerk
  Het abc van de duinen bij Heemskerk (boek)

Duizendmaal dank

Wie kregen een Heemskerkse ere- of legpenning en waarom

Jan Butter • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De gemeente Heemskerk heeft sinds jaar en dag de mogelijkheid om zeer verdienstelijke personen, instellingen of verenigingen voor hun inspanningen te bedanken met een zilveren legpenning. Prestaties van zeer uitzonderlijke aard kunnen worden beloond met een zilveren erepenning, een stapje hoger. De ontvanger van zo’n zeldzame onderscheiding heet een ereburger.

  Aan wie zijn zulke blijken van waardering toegekend en waarom? In de archieven gaat een mooie lijst schuil van mannen en vrouwen met een geweldige staat van dienst voor de gemeenschap. Zij hebben, door­gaans als vrijwilliger en volkomen belangeloos, voor de gemeenschap prachtig werk geleverd, op welk terrein dan ook. Altijd deden zij dat ook nog eens zeer langdurig.

  De aan hen toegekende gemeentelijke onderscheidingen zijn dan ook zonder meer dubbel en dwars verdiend. Voor al hun grote inspanningen zijn zij op enig moment geheel terecht in de schijnwerpers geplaatst. Wat zij tevens verdienen is dat zij met hun prestaties blijven voortleven in het geheugen van Heemskerk. Dit boekje Duizendmaal dank wil daarin voorzien.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 210mm
  Aantal pagina's : 72
  Uitgeverij : Henk Tijbosch
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 4
  Chronologie van de uitreikingen 9
  Cement van de samenleving 10
  Vraag eens een gemeentepenning aan 15
  Erepenningen 17
  Legpenningen 29
  Nawoord 70
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het cement van de samenleving

Wat goed dat zij er zijn: burgers die zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging, stichting of de gemeenschap. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, belangeloos en onbezoldigd. Dat veelal met tomeloze energie en gedurende een lange reeks van jaren. De gemeente Heemskerk wil zulke superburgers, vaak geprezen als het cement van de samenleving, haar dankbaarheid en waardering tonen. Hiervoor zijn twee waardige onderscheidingen bedacht: de zilveren legpenning en de zilveren erepenning.
De geschiedenis van de gemeentelijke onderscheiding is begonnen in 1970. De geliefde burgemeester Henk Nielen naderde zijn 25-jarige ambtsjubileum in Heemskerk, een zeldzame mijlpaal.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen