€ 16,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een bescheiden buikje

Over zwanger zijn met controledrang en een eetstoornis

Annemarie Meijers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “Ik ben echt volledig de controle kwijt. De controle over het eten, over sporten en bewegen, over mijn lijf, over mijn functioneren op het werk en de controle over mijn gedachten. Mijn plan was een fitte, zwangere vrouw te zijn die gezond zou eten om een enorm gezonde baby op de wereld te zetten. Nou, het is nu allesbehalve dat.”

  In ‘Een bescheiden buikje’ doorbreekt Annemarie het taboe van moeite hebben met zwanger zijn, ook als er geen lichamelijke klachten zijn. Mede door haar eetstoornis, drang naar controle en perfectionisme is de 41 (plus 3) weken durende zwangerschap een ware strijd. De dagboekfragmenten geven een ongepolijst beeld van Annemaries gedachten over het veranderen van haar lijf, het loslaten van de controle rondom eten en sporten, en de angst voor de naderende bevalling.

  “Mijn buik is nu zichtbaar dikker aan het worden en dat vind ik heel erg moeilijk. Sterker nog, ik walg ervan. Ik vind mezelf echt niet mooi op dit moment. Ik haat het als mensen zeggen: ‘Nou, je ziet er goed uit, hoor!’ Ik zie er helemaal niet goed uit!”

  Zelf miste Annemarie in haar zwangerschap soortgelijke verhalen die steun, troost en houvast konden bieden, waardoor zij zich vaak alleen voelde in haar strijd. Ze deelt daarom niet alleen passages uit haar dagboek, maar kijkt ook terug op de periode en beschrijft hoe zij met deze gedachten aan de slag gaat. Door middel van verschillende tools en handvatten lukt het haar steeds beter om met de zwangerschap om te gaan.

  Dit boek is bedoeld voor ‘lotgenoten’, maar ook voor partners, ouders, vrienden en medewerkers in de zorg- en hulpverlening, zoals verloskundigen en psychologen. Met haar verhaal wil Annemarie laten zien dat uit elke situatie, hoe donker deze ook lijkt, ook positieve dingen te halen zijn.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Annemarie Meijers
  ISBN : 9789083179506
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding

  TRIMESTER 1
  Hoofdstuk 1: Twee streepjes
  Hoofdstuk 2: Miskraam-angst
  Hoofdstuk 3: Misselijk
  Hoofdstuk 4: De eerste echo
  Hoofdstuk 5: Gedachten delen met vreemden
  Hoofdstuk 6: ‘There’s a baby coming!’

  TRIMESTER 2
  Hoofdstuk 7: De energie komt terug!
  Hoofdstuk 8: Corona-gedoe
  Hoofdstuk 9: Roze en blauwe confetti
  Hoofdstuk 10: Een bescheiden buikje
  Hoofdstuk 11: Ik ben Annemarie en ik mag er zijn
  Hoofdstuk 12: Afscheid nemen van hardlopen

  TRIMESTER 3
  Hoofdstuk 13: Genieten!
  Hoofdstuk 14: Geen half werk
  Hoofdstuk 15: Focus op het positieve
  Hoofdstuk 16: Steeds meer rust
  Hoofdstuk 17: Klaar voor de start!

  TRIMESTER 4
  Hoofdstuk 18: Een roze wolk!
  Hoofdstuk 19: In quarantaine
  Hoofdstuk 20: ‘Mevrouw eetstoornis’

  Nawoord
  Dankwoord
 • Reviews (8,8 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  07-09-2021
  herkenbaar voor iedere vrouw
  Herkenbaar boek voor iedere vrouw over perfectionisme / onzekerheden en het herkennen en erkennen van gevoelens. Heel leerzaam door de praktische tips die gegeven worden om hiermee aan de slag te gaan. Kwetsbaar geschreven en daardoor juist heel pakkend en makkelijk lezend.

     toegankelijk (makkelijk leesbaar)
     overzichtelijke indeling

  Geplaatst door uit Zeeland
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  16-08-2021
  Taboe doorbrekend
  De combinatie van een eetstoornis en een zwangerschap lijkt een absolute taboe in onze samenleving, maar toch kampen hier genoeg (jonge) vrouwen mee. Annemarie doorbreekt dit taboe, door zich helemaal open te stellen over alles wat er in haar om gaat. Door het lezen van dit boek krijg je inzicht in hoe lastig het kan zijn om ontzettend blij te zijn (met een zwangerschap), maar je het tegelijkertijd ook nog heel moeilijk kan hebben met jezelf. Annemarie beschrijft heel duidelijk, ongepolijst, haar gedachten en gevoelens. Soms pijnlijk en verdrietig om te lezen, hoe hard iemand met perfectionisme, controledrang en een eetstoornis naar zichzelf kan zijn. Maar ook mooi om te lezen, dat ze uit en ondanks alles ook positieve punten kan benoemen en zeker ook kan genieten van deze periode. Annemarie beschrijft in haar boek (voorbeelden van) opdrachten, die haar hebben geholpen om deze lastige periode door te komen. Ik denk dat het boek (en opdrachten) zeker ook geschikt is voor mensen met soortgelijke problematiek maar (nog) niet zwanger zijn. Een absolute must-read ook voor zorgprofessionals.

     Toegankelijk, praktisch
     Gestructureerd geschreven

  Geplaatst door uit Zwolle , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 16,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen