€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een frisse kijk op opvliegers

Isabel Timmers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De overgang, iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. En daarmee komen ook vaak de opvliegers. De algemene opvatting is dat opvliegers ontstaan door een ontregeld warmtecentrum. Dit boek geeft inzicht dat opvliegers ook iets anders kunnen zijn. Gisela Timmermans combineert Westerse en Oosterse invalshoeken en inzichten tot een geheel nieuwe visie op opvliegers en de bijzondere rol van de alvleesklier daarin. Ze sluit aan bij de taoïstische kijk op de overgang als natuurlijk proces. Een boek voor de vrouw die op zoek is naar kennis, inzicht en praktische tips en tricks.

  De overgang, iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Vanuit de Westerse visie is de overgang vervelend en ongewenst. Je krijgt overgangsklachten die je niet wilt, zoals opvliegers. De algemene opvatting is dat opvliegers ontstaan door een ontregeld warmtecentrum. Dit boek geeft inzicht dat opvliegers ook iets anders kunnen zijn. Gisela Timmermans combineert Westerse en Oosterse invalshoeken en inzichten tot een geheel nieuwe visie op opvliegers en de bijzondere rol van de alvleesklier daarin. Deze holistische visie gaat er vanuit dat de natuur alles optimaal heeft doen ontstaan. De overgang is vanuit die visie logisch en optimaal voor de mens. Voortplanten is niet meer nodig en daarmee raken ook allerlei processen overbodig die energie kosten. Een vrouw die niet meer vruchtbaar is, kan haar energie besteden aan persoonlijke ontwikkeling, een carrière, taken vervullen als wijze bron, zorgen voor kinderen en ouderen en ondersteuning van de tribe en daarmee bijdragen aan het grotere geheel. Haar emoties en stemmingen zijn niet meer onderhevig aan maandelijkse schommelingen. Dit sluit aan bij de taoïstische kijk op de overgang als natuurlijk proces. Opvliegers worden gezien als niet-geankerde seksuele energie, die in de basis een bron van vitale energie is. Een boek voor de vrouw die op zoek is naar kennis, inzicht en praktische tips en tricks. Voor elke vrouw die weet dat er meer is tussen hemel en aarde.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 124mm x 188mm
  Aantal pagina's : 132
  Uitgeverij : Uitgeverij VrouwEnWijsheid
  ISBN : 9789083361598
  Datum publicatie : 03-2024
 • Inhoudsopgave
  INHOUDSOPGAVE Colofon 3 Inleiding 6 Hoofdstukken: 1 De Alvleesklier in de hoofdrol 19 2 Wat zijn opvliegers & wat is nachtzweten 31 3 Over aardbevingsschade en de Westerse en Oosterse visie 39 4 Waardoor stoppen opvliegers & waarom niet bij iedereen? 65 5 Wat kun je doen om uitputting van de alvleesklier tegen te gaan? 73 6 Gezonde leefstijl: Rust, reinheid, regelmaat & gematigdheid 85 Welke voeding? 103 Hoe nu verder? 114 Bijlage, extra achtergrondinformatie 118 Dankwoord 125 Hulpbronnen 127 Appendix 12 Over de auteur 132
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen