€ 40,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een Natuurtuin op de geestgronden 1995 – 2020

Praktijkervaringen met een Natuurtuin

Cees Baart • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In zijn boek “Een Natuurtuin op de geestgronden” vertelt Cees over zijn passie om natuur te ontwikkelen op een voormalig stuk bloembollenland. Als zoon van een bloembollenkweker erfde hij een perceel grond en kreeg zo de kans om van een stuk cultuurgrond natuur te maken.
  Zijn leidraad hierbij is geweest om bij de natuur aan te sluiten uit de directe omgeving van de tuin. Een gebied tussen de duinen en de polder.
  Hij hoopt dat zijn passie en enthousiasme voor de natuur aanstekelijk werken. U kunt bij het lezen van het boek tips opdoen om zo mogelijk zelf een natuurtuin te ontwikkelen of in uw eigen omgeving de natuur een handje te helpen.
  De vele foto’s in het boek geven een beeld van de praktische aanpak en van welke planten en dieren in zijn Natuurtuin voorkomen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 189
  Uitgeverij : Van de geestgronden
  ISBN : 9789464061413
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  Cees zijn ervaringen vormen de leidraad voor dit verhaal. Het is de kennis die hij uit de praktijk heeft opgedaan en die hier beschreven wordt.

  Zijn betoog over de Natuurtuin valt in vier delen uiteen. In het eerste deel heeft hij de geschiedenis, zijn plannen, de opzet, het beheer enzovoorts vanaf het prille begin (1995) beschreven. Het tweede deel gaat over de realisering van de nieuwe natuurelementen, die in zijn ogen de Natuurtuin completer gemaakt hebben. In deel 3 laat hij je zien hoe en waarom hij de Natuurtuin deelt met anderen en in deel 4 vertelt hij over wat er allemaal aan leven – flora en fauna - in de loop der jaren in de Natuurtuin verschenen is. Dit doet hij aan de hand van verschillende inventarisaties en monitoring. Hier tussendoor loopt een rode draad van diverse sfeerschetsen van situaties of belevenissen in de Natuurtuin.
 • Reviews (9 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  06-07-2021
  Een boek om cadeau te geven
  De auteur en zijn vrouw, Cees en Ria, ken ik al jaren als bevriend vogelaar. Ik ben regelmatig in zijn heemtuin geweest. Tijdens open dagen of gewoon, om iets te bespreken over de Vogelwerkgroep. En altijd liet Cees wel iets zien wat ik nog niet gezien had of wat er in de tuin veranderd was. Het boek geeft de verwondering over en de bewondering boor de natuur zo mooi weer. Wat is er leuker dan een boek wat door iemand is geschreven die je kent en dat bovendien uit passie voor de natuur en zijn eigen heemtuin is geschreven cadeau te doen aan een ander bevriend stel dat onlangs 40 jaar getrouwd was? Ik heb mezelf het boek ook cadeau gegeven en samen met mijn vrouw heb ik er alleen nog maar in zitten bladeren en dat was al genieten.

     Geschreven vanuit eigen beleving

  Geplaatst door uit Castricum , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 40,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen