€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een strijder voor waarheid en leven

Yvonne Denies • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is een weergave van de ervaringen van Yvonne Denies na een tragisch ongeluk toen zij 29 was. Zij verloor daarbij in één klap haar moeder en vriend en het had ingrijpende gevolgen voor haar fysieke en mentale gezondheid. Vele operaties en revalidatieperioden volgde. Op een open en kwetsbare manier deelt zij in dit boek haar ervaringen met de medische wereld (inschattingen en bejegening) en hoe dat verweven is met een aantal levens in haar familie waarmee we ook een inkijkje krijgen in haar familiegeschiedenis. Daar zij vast niet de enige is die hier tegen aanloopt (of: die hiermee te maken krijgt) is het ook in het belang van de samenleving. Zij hoopt hiermee verandering teweeg te brengen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 210
  Uitgeverij : Yvonne Denies
  ISBN : 9789464432138
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  Aantal pagina's 208.
 • Reviews (8,4 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  10-01-2022
  Pijnlijke waarheid over gebrek aan empathie in de zorg
  Via een vriendin werd ik geattendeerd op dit boek. Met verbijstering en vooral herkenning heb ik de familiegeschiedenis van Yvonne Denies tot mij genomen. Wat goed dat iemand de moeite heeft genomen om deze pijnlijke waarheid over het gebrek aan invoelend vermogen in de zorg en ook in onze maatschappij aan de kaak wordt gesteld. We hoeven alleen maar te kijken naar de recente toeslagen affaire om te beseffen dat naast de overheid ook in de gezondheidszorg mensen keer op keer in de kou worden gezet. Het onvermogen van zorgmedewerkers om contact te maken met mensen om te onderzoeken wat men werkelijk nodig heeft en daar de verantwoordelijkheid over te nemen ontbreekt helaas vaak. Ook ik heb zelf genoeg ervaring opgedaan in de medische wereld om te onderschrijven dat wat Denies schrijft helaas vaak de onverbloemde waarheid is. Het boek is in heldere taal te lezen een geeft de lezer maar juist ook medisch personeel inzichten hoe het is om aan de andere kant van het bed te staan, en wat er nodig is om vanuit de menselijke maat echt contact met de ander te maken. Een simpel "Hoe gaat het echt met u?" is al een eerste stap in de goede richting. Alle hulde aan Denies die met het uitbrengen van dit boek haar familiegeschiedenis de plek geeft die het verdient. En daarmee ook een vertegenwoordig is van de vele ongehoorde verhalen van mensen die niet gehoord worden in de medische wereld. Dat met het uitbrengen van haar boek een verandering in beweging kan worden gezet is wellicht een schrale troost voor het leed wat zij en haar familieleden hebben geleden.

     helder geschreven
     herkenbaar

  Geplaatst door uit ARNHEM , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  07-01-2022
  Pakkend
  Dit boek heeft me gepakt van begin tot eind. Naast de worsteling die Yvonne doormaakt, blijft ze oog houden voor zorgverleners (hoewel in de minderheid) die door hun menselijke houding het verschil maken.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  04-01-2022
  Respect
  Yvonne beschrijft hoe moeilijk het is gehoord te worden en dan bedoel ik echt met aandacht luisteren en mee zoeken naar een oplossing.


  Geplaatst door uit Montferland , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-01-2022
  Verplicht stellen voor eerstejaars gnsk en psych
  Je persoonlijke verhaal zou voor eerste jaars geneeskunde en psychologie verplichte kost moeten zijn. In de bereidheid om te luisteren en maken van verbinding in contact valt nog enorm veel te verbeteren. Yvonne noemt hier waardevolle aanknopingspunten voor. Ik heb veel respect voor haar.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-12-2021
  Aanrader
  Dit boek heeft mij geraakt. Niet alleen door wat schrijfster is overkomen maar ook door de manier waarop ze haar ervaringen deelt.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-12-2021
  compliment
  Ik heb het boek gelezen Yvonne en ben zeer onder de indruk. Je raakt de kern van het leven en heb ik niet eerder zo helder verwoord gezien, petje af hoor!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In mijn negenentwintigste levensjaar maakte ik een ernstig auto-ongeluk mee in Turkije waarbij ik de enige overlevende was. Het betekende een keerpunt in mijn leven. Alles wat eerst een houvast in mijn leven leek te zijn, was weggevallen en daardoor was er een diepere laag in mijn innerlijk open gegaan. Ontsnapping was niet meer mogelijk. Ik lag maandenlang bijna volledig afhankelijk in bed. Er volgde een diepe identiteitscrisis. De muur die mij tot dan toe had beschermd was door het ongeluk compleet ten val gebracht. Ik was volledig leeg van binnen en van daaruit kon de wederopbouw beginnen. Ik moest leren omgaan met mijn kapotte lichaam en geest. Het heeft lang geduurd voordat de ernst van mijn lichamelijke gesteldheid goed tot me doordrong. In de revalidatieperiodes ben ik er hard tegen aan gegaan. Het waren grote inspanningen die ik moest leveren. Door deze strijd werd niet alleen mijn persoonlijke vrijheid, maar ook mijn bewustzijn meer wakker. Ik kwam er op een harde manier achter dat beslissingen die gebaseerd zijn op bevrediging van het ego, geen vreugde, vrede, liefde of vervulling brengen. Integendeel, ze brachten mij verdriet, teleurstelling, duisternis, innerlijke strijd en leegte. Ik ontdekte dat de weg naar vrede een innerlijke weg is en dat er in onze harten een gids te vinden is die ons op onze reis helpt, die ons verteld hoe we een toestand van geest en hart kunnen bereiken waar alleen liefde en geluk bestaan in plaats van schuld, angst en schaamte. De ervaringen in ons leven bereiden ons voor om de waarheid te ontdekken die we te melden hebben, zodat we die kennis in de wereld kunnen uitdragen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen