€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 8,00

Een Zee te Hoog

Een novelle over een natuurramp

Ton Haagen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een Zee te Hoog beschrijft een watersnoodramp in januari 2028, het gevolg van een uitbarsting van de vulkaan de Katla op IJsland, die leidt tot een tsunami in West-Europa, waardoor ook de laaggelegen delen van Nederland onder water komen te staan.
  In deze roman worden op realistische wijze de lotgevallen verteld van twee bevriende gezinnen, die samen met een boot wegvluchten uit het onder water staande westen van ons land naar hoger gelegen gebieden.
  De situatie in het overstroomde Nederland wordt beschreven en geleidelijk wordt de omvang van de watersnoodramp voor iedereen duidelijk. Ook ontstaat bij de hoofdpersonen het besef dat deze overstroming een soort waarschuwing is voor de eind deze eeuw te verwachten zeespiegelstijging.
  Als oplossing voor deze dreigende catastrofe komt het plan van De Haakse Zeedijk naar voren als bescherming tegen de overstroming van de laaggelegen kustgebieden van West-Europa.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Ton Haagen
  ISBN : 9789464432084
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  Het boek beschrijft een watersnoodramp in januari 2028, die het gevolg is van een uitbarsting van de vulkaan de Katla op IJsland, die leidt tot een tsunami in West-Europa, waardoor ook de laaggelegen delen van Nederland onder water komen te staan.
  In deze roman worden de lotgevallen beschreven van 2 bevriende gezinnen, die samen met een boot wegvluchten uit het onder water staande westen van ons land naar hoger gelegen gebieden.
  De situatie in het overstroomde Nederland wordt beschreven en geleidelijk wordt de omvang van de watersnoodramp voor iedereen duidelijk. Ook ontstaat bij de hoofdpersonen het besef dat deze overstroming een soort waarschuwing is voor de eind deze eeuw te verwachten zeespiegelstijging.
  Eén van de hoofdpersonen krijgt het idee om een petitie op te zetten voor een waterkering, die West Europa kan beschermen tegen het hoge water. Ze kiezen voor het plan van De Haakse Zeedijk, een zanddijk die 25 km uit de kust opgespoten wordt, 3,5 km breed en 20 meter boven de huidige zeespiegel. Het is een plan van ingenieurs Rob van den Haak en Dick Butijn. De petitie met 400.000 handtekeningen wordt aangeboden aan de Tweede Kamer, maar uiteindelijk wordt besloten om de beslissing over een waterkering nog minstens tot 2032 uit te stellen tot grote teleurstelling van de indieners van de petitie.
  De dochter van één van de hoofdpersonen organiseert samen met een aantal jongerenorganisaties onder de hashtag # Keer de zee een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag om de politici ervan te overtuigen dat er echte keuzes gemaakt moeten worden, zodat ook zij de volgende eeuw nog veilig in Nederland kunnen wonen.
 • Reviews (8,1 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-01-2022
  Boeiend, vlot lezend verhaal
  Actueel confronterend realistisch verhaal over de gevaren van het stijgen van de zeespiegel. Tegelijkertijd bemoedigend voor de langere termijn mits er bijtijds actie wordt ondernomen. Iedereen zou dit moeten lezen. Ik werd me bewust zowel van de dreigingen als van de mogelijkheden. En ik werd me ervan bewust wat ik zelf kan bijdragen.

     Vlot lezend.
     Gedegen gebiedskennis
     Ik miste reflectie over boottocht

  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  13-01-2022
  Deltawerken 2.0?
  Een meeslepend fiction eel verhaal over een rampzalige watersnoodramp in 2028, veroorzaakt door een tsunami, die daardoor ook de aandacht vestigt op de mogelijke gevolgen van wereldwijde klimaatverandering en stijgende zeespiegel. Ik heb het boeiende boek in een avond uitgelezen. Dit boek is goed leesbaar, ook voor jongere tieners, de generatie die voor ingrijpende uitdagingen staat.

     Ondernemerszin
     Positief
     zee Groenland heet niet Noordzee...
     Aantal doden wel erg laag...

  Geplaatst door uit Niekerk, WK, Groningen , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 7 uit 10


  13-01-2022
  Spannend en realistisch.
  Ik heb dit boek met plezier gelezen. Je kunt merken dat de schrijver veel onderzoek heeft gedaan, want het is precies zoals het nu is....echt realistisch en daarnaast is het een goed te lezen verhaal wat uitnodigt om het meteen uit te lezen.

     Spannend
     Plezierig leesbaar

  Geplaatst door uit Venlo , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  06-01-2022
  Goed
  Spannend, naar een doel toewerkend


  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-01-2022
  Een realistisch scenario
  Aangrijpend hoe de auteur een overstroming van Nederland beschrijft. In concrete beelden zie je de vloedgolf, afkomstig vanuit IJsland, het IJsselmeer en grote delen van Nederland overspoelen. De auteur laat in treffende bewoordingen zien hoe mensen in de ontstane noodsituatie elkaar opzoeken en veiligheid bieden. Heel realistisch wordt de vlucht in een gammel bootje vanuit een ondergelopen Amsterdam naar het droge Gooi verbeeld. Een spannend boek met een hoog realistisch en waarschuwend gehalte.

     Makkelijk leesbaar
     Realistisch

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Met onstuimige kracht sloegen de golven over de dijk, de af-sluit-dijk, nu nog slechts een drempel voor de ziedende zee.
Op dat moment waren Jacob den Mulder, zijn vrouw Annechien en hun twee pubers met hun oude Volvo al bij de Zeeburgertunnel in Amsterdam. Ze hadden er vanuit Texel ruim drie uur over gedaan, want de wegen naar het zuiden waren overvol. Een NL-Alert had de inwoners van de lagergelegen gebieden in Nederland gemaand met spoed een veilig heenkomen te zoeken in verband met de komst van een tsunami. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen