€ 20,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eigenlijk kon het niet

van Zeeland naar New Zealand op een 24 voetertje

Wim van Dijk en Nelly de Jong • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit is het verhaal over de schier onmogelijke reis, op een scheepje van 7,2 meter, van Zeeland naar New Zealand. Toen, maar mogelijk ook nu nog, het kleinste schip onder Nederlandse vlag waarop een huzarenstukje van dit formaat ooit is geleverd. Hoogtepunten hierin zijn het stuurloos worden op de Atlantische oceaan, de avontuurlijke verkenning van de Amazone Delta, een lange verblijf op het mysterieuze Paaseiland en een bezoek aan het toevluchtsoord van de muiters van HMS Bounty, Pitcairn. Maar niet te vergeten, ook het intensieve contact met mensen uit andere culturen.

  In de hoofdrollen van dit boek treffen we de makers ervan, Wim van Dijk en Nelly de Jong. Al meer dan een kwart eeuw geleden reageerde Nelly op een advertentie van Wim en sindsdien zijn het zeilmaatjes door dik en dun. Tussen 1988 en 1997 zeilden ze samen, op verschillende schepen, rond de wereld.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 205mm
  Aantal pagina's : 252
  Uitgeverij : vanDijk & deJong
  ISBN : 9789463458061
  Datum publicatie : 10-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 20,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Mijn angst van gisteren blijkt gegrond, de 16 mm. dikke pen van het bovenste roerscharnier had, rechtopstaand, misschien wel honderden jaren oud kunnen worden. Nu hij echter, door het wild heen en weer slaande roerblad, tot buigen gedwongen werd, betekent dit meteen zijn einde. Veel erger nog, betekent het voor ons dat we nu wel in een erg netelige situatie zijn terechtgekomen! Daar waar destijds bij Torres Strait er altijd nog één scharnier functioneerde en we alleen tot Bramble Key een ruwe zee moesten trotseren, laat de zaak zich nu totaal anders aanzien. 1100 mijlen oceaan deining te gaan en beide roerscharnieren stuk. Het ligt niet in mijn aard, evenals in die van Nelly om meteen al bij de pakken neer te gaan zitten. Gelaten ten onder gaan, kom nou! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen