€ 19,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Emil Brunner De Middelaar 2

Een bijdrage tot de bezinning op een het geloof in Christus

E.P. Meijering • Boek • paperback

 • Samenvatting
  een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan.
  Vrijzinnigen hadden dan ook het gevoel dat het hier om orthodoxie in een modern gewaad ging, en orthodoxen zagen hierin vaak orthodox pratende vrijzinnigheid. In ieder geval voelde men zich genoopt om hierop te reageren, vandaar dat Brunner tot het midden van de jaren zestig in theologisch Nederland een bekend iemand was, – zij het in mindere mate dan zijn aanvankelijke medestrijder Karl Barth.

  Brunners Der Mittler is een sterk polemisch boek, primair gericht tegen het theologische liberalisme, dat de leer van Jezus Christus als de middelaar tussen God en de mensen verwerpt of er een in Brunners ogen verkeerde interpretatie aan geeft, maar secundair toch ook tegen de orthodoxie, die die leer op grond van een volgens hem onhoudbaar geworden Schriftbeschouwing wil blijven verdedigen.

  Eginhard Meijering (1940) was van 1968 tot 1995 predikant en van 1976 tot 2001 lector in de theologiegeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde gedeeltelijk in het Engels en het Duits. Sinds 1980 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen; in 2001 verleende de Universiteit van Heidelberg hem een eredoctoraat in de theologie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 255
  Uitgeverij : E.P. Meijering
  ISBN : 9789463453349
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen