€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Enkele reis Kopenhagen

De kinderen van Alderborg

Hub.Handels • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op landgoed Alderborg in de buurt van Kopenhagen groeien de kinderen van twee broers gelukkig op. Als zij volwassen zijn wordt hun relatie op de proef gesteld.

  Een van hen, Anne, krijgt na de dood van haar vader een brief van een notaris uit Kopenhagen over een te aanvaarden erfenis.

  Eenmaal aangekomen voelt zij zich niet op haar gemak. Een vreemde man schaduwt haar. Ongerust vraagt zij haar verloofde Koen om haar achterna te reizen en te helpen.Maar Koen wordt op allerlei manieren gehinderd om Anne te bereiken.

  Anne is niet in staat om haar erfenis te aanvaarden. Er staat haar een gruwelijke tijd te wachten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 563
  Uitgeverij : Heel Gewoon
  ISBN : 9789463459334
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (7,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  29-09-2021
  Familieverwikkelingen
  Verhaal is knap in elkaar gestoken. Het lijkt me niet gemakkelijk om de diverse personages in de juiste tijdsvolgorde te plaatsen. Ik heb , ondanks dat ik niet zo'n lezer ben, de laatste 200 bladzijdes in een keer uitgelezen omdat ik benieuwd was naar de afloop. Wetende van de hindernissen (zie het boek Milou) die de auteur bij het schrijven van het boek moest overwinnen is dit WEER een bijzondere prestatie

     Prettig te lezen
     Opbouw spanning

  Geplaatst door uit Landgraaf , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-08-2021
  Plezier in het spel
  De titel Enkele Reis Kopenhagen verwijst naar een treinreis richting Deense hoofdstad. Het is geen reis van a naar b; er worden gedurende het verhaal tal van zijsporen gevolgd met als gevolg verrassende plotwendingen. Persoonlijk vind ik de uitstapjes naar het verleden van de diverse protagonisten - van De kinderen van Alderborg, zoals de subtitel luidt - het interessants. De drijfveren van de diverse personages blijken niet altijd te zijn zoals in eerste instantie gedacht. Hierdoor word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes toch op hun plek en verschuift je perspectief op de diverse gebeurtenissen. De lijst van personages achter in het boek, is bij dit alles een handig hulpmiddel. De flash-backs en ‘verhalen in het verhaal’ zorgen voor afwisseling maar maken het soms lastig om bij de les te blijven. Om in dit verband bij de treinmetafoor te blijven: af en toe wat vaart minderen ook al weet je als auctoriële verteller dat er nog van alles te gebeuren staat voor het einddoel bereikt is, bevordert de leesbaarheid. Je merkt - en ik weet - dat de schrijver kennis heeft van techniek gezien de vele snufjes die een belangrijke rol spelen in de ontknoping. Wat mij betreft mogen de vele dialogen her en der ingewisseld worden voor meer sfeerbeschrijvingen en innerlijke monologen. Conclusie: neem als uitgangspunt dat voor de schrijver, net als voor ’n sportbeoefenaar (of muzikant of willekeurig welke creatieve hobby je hebt), het om het plezier in het spel (het schrijfproces) gaat. Dat merk je. Profvoetbal kun je niet vergelijken met amateurvoetbal. (een rockband die grote stadions bespeelt niet met een band die in het lokale café optreedt). Als supporter, fan, lezer, houd je hiermee bij het kijken naar de wedstrijd/luisteren naar een band/lezen van een boek, natuurlijk rekening.

     De Deense setting
     \'de verhalen in het verhaal\'
     veel dialogen
     veel witruimte op pagina\'s

  Geplaatst door uit Limburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 7 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Denemarken, Kopenhagen, 2010
Vridsløselille-gevangenis in Albertslund

“Svendsen, tijd voor de zielknijper.”
De cipier vraagt via zijn portofoon om de celdeur te openen. Frank loopt met hem mee naar het kantoor van de psycholoog. Vandaag heeft hij er geen zin in. Alles wordt weer opgerakeld. Frank wil niet dat ze in zijn hoofd kijken.
Niemand kan begrijpen waarom hij het heeft gedaan.
Hij begrijpt het zelf niet.
De psycholoog zocht naar de oorzaak van zijn zelfmoord neigingen.
De uitleg van Frank waarom hij dood wilde, was blijkbaar niet voldoende.
“Mijn daden zijn de verklaring,” had hij gezegd.
In plaats van die sessies ging hij liever sporten of aan zijn systeem werken. Het systeem waar alle ellende mee was begonnen. Maar deze keer zou hij het beter doen en met de juiste bedoelingen, zoals hij de rechter had beloofd.
Alweer een lange dag in de bajes. Er zouden nog veel dagen volgen voordat hij vrijkwam en zijn geliefde in zijn armen kon sluiten. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen