€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Er staat een paard op het balkon

Absurdistische verhalen

} Fred Triep • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Fred Triep is een gepensioneerde docent biologie uit Amsterdam. Zijn passies zijn reizen, wandelen, fotografie, lezen en schrijven. Hij schreef eerder vier romans en twee reisboeken over Madagaskar.

  Wat gebeurt er als een paardenliefhebster haar paard mee naar huis neemt? Hoe gaat het met een bos bloemen, nadat die gekocht is? En stoppen bij het station Vinkeveen nog steeds de treinen? Hoe konden Amerikaanse toeristen tijdens de lockdown het Rijksmuseum bezoeken? Komen de vossen in het duin in opstand? Wat gebeurt er als boerderijdieren het heft in handen nemen? Moet je echt oppassen met lopen over de kraterrand van een rustende vulkaan? Wordt iedereen ongelukkig van de regen of zijn er ook organismen die dat aangenaam vinden? Wat gebeurt er als er opeens kangoeroes door de nieuwbouwwijk Nieuw Sloten in Amsterdam lopen? Wie is de baas, de hond of zijn eigenaar?
  Lees het in deze verhalenbundel met absurdistische verhalen, geschreven in de jaren 2020 en 2021, toen Covid 19 het zicht op een normaal leven vertroebelde.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 110
  Uitgeverij : F. Triep Multimedia
  ISBN : 9789083136370
  Datum publicatie : 03-2022
 • Inhoudsopgave
  1. Er staat een paard op het balkon
  2. Het tragische einde van een bos bloemen
  3. Droom of werkelijkheid
  4. Het Rijksmuseum, de Flower Bikes en de onzichtbare toeristen
  5. De vossen zijn het beu
  6. Koe Ada brengt zelf de melk rond
  7. Stampij op de Taburiente
  8. Regen, het gras juicht
  9. Lopen daar nu kangoeroes?
  10. Bella laat haar baasje uit
 • Reviews (7,7 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-06-2022
  Leuke bundel
  Voor een site waar ik boeken kan lezen in ruil voor een review: Absurdistische verhalen leek me erg leuk om te lezen, ik kon me er geen voorstelling van maken maar ik hoopte zeker op wat humor. Helaas vond ik niet alle verhalen interessant, maar dat kan natuurlijk ook niet met tien verschillende verhalen. En sommige verhalen waren helemaal niet leuk, maar treurig en zelfs tragisch. Ik weet dat ik natuurlijk absurde situaties kon verwachten maar er zaten ook veel waarheden in, waardoor het waarschijnlijk nog abseurder zou moeten zijn, maar naar mijn mening kon ik daardoor me niet inleven en werd het een verder van mijn bed show (ik snap dat het niet logisch klinkt, maar zo voelt het voor mij). Daarnaast vond ik de schrijfstijl wat te lastig, het was wel makkelijk leesbaar maar er zaten voor mij erg literaire woorden in en in veel van de verhalen werd er beschreven op welke plek en in welke straat de gebeurtenissen afspeelden; naar mijn idee is dat alleen interessant en leuk als je die plekken goed kent, ik vond het te afleidend. Toch geef ik drie sterren omdat ik het idee van het boek leuk vind en een aantal verhalen vond ik zeker leuk, zoals dat Ada de koe haar eigen melk gaat bezorgen en het verhaal over de gedachten en gevoelens van de individuele grashalmen.

     Kort
     Humoristisch
     Te persoonlijk
     Ook treurig

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 6 uit 10


  16-06-2022
  Vermakelijke verhalen
  Ik las Er staat een paard op het balkon van Fred Triep als ebook De cover is erg vermakelijk Het boek bestaat uit 10 verhalen die vermakelijk , absurd , en een beetje verdrietig zijn . Ik kon me ook wel een klein beetje vinden in er staat een paard op het balkon , de zorg voor een dier waar je vele jaen al een band mee hebt . Vermakelijk vond ik het verhaal met koe Ada Bella laat haar baasje uit sprak mij wel aan , ivm het gedrag van me eigen honden die dat soms ook zo doen . Zo had ieder verhaal wel iets waar je je fantasie lekker op kon loslaten . Ik heb er in ieder geval van genoten . De foto’s die er ook aan bijdragen dat het een mooi geheel word . Ik vond ze mooi en deden het verhaal eer aan . Van mij krijgt het 3.5 ster


  Geplaatst door uit Noord Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-06-2022
  Lachen moet...
  De verhalen uit 'er staat een paard op het balkon' , door Fred Triep geschreven, zijn heerlijk om lezen. Alle 10 hebben een onderwerp waar rond een verhaal wordt geborduurd. Een paard, een bos bloemen, kangoeroes, melkkoeien, een trein, een hond, vulkaan, toeristen, vossen, gras... echt alles kan je als onderwerp gebruiken, een eigen leven laten leiden. Met momenten lig je te gieren van 't lachen, te snotteren als het verkeerd loopt. Achter elk verhaal zit een hoop waarheid, je moet het maar eens met andere ogen bekijken. Het enige vervelende is eigenlijk dat de titel van het boek echt op elk blad gedrukt staat. Het stoorde me wel. Voor de rest, een boek dat je best per verhaal leest en niet in 1 trek uit.... Zalig lezen. Er mogen nog van deze verhaaltjes uit je mouw geschut worden !!


  Geplaatst door uit Leuven , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-05-2022
  Inderdaad absurdistische verhalen ... maar ....
  Een ontspannen onderhoudend geschreven boekje met 10 absurdistische verhalen, die toch ook allerlei actuele thema's raken! Door de regels heen vermoed je hoe de auteur zijn eigen betrokkenheid bij de verschillende onderwerpen vormgeeft en zijn eigen gevoelens hierrond probeert te duiden! Humor, warmte en verbazing vinden hun plek. Een verhaal vind ik zelf wel een beetje droevig, absurdistisch maar wel heftig voor de betrokkenen! En zou het misschien ook werkelijkheid kunnen zijn, met schuldgevoel en grote gevolgen? Kortom, zeker een boek om lekker ontspannend op een zomeravond te lezen!

     Heel ontspannend

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  11-05-2022
  een onderhoudend boekje
  Leuk, vlot geschreven boekje met zeer afwisselende verhalen, varièrend van sprookjesachtig tot thriller. Soms onderhouden beschreven over alledaagse situaties, dan weer in een surrealistische setting. Een aanrader voor het hele gezin. Omdat het je fantasie prikkelt is het ook een onderhoudend en gezond alternatief ipv. een TV show. De hoofdstukken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden

     afwisselend en onderhoudend
     makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Zwolle
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Toe nou Gulian,’ zei ze tegen haar paard, terwijl ze een suikerklontje laag onder zijn hoofd hield. Nu boog hij zijn hoofd omlaag en voorzichtig trok ze hem de lift in. Gulian stond tussen haar en de knopjes. Wat nu? Onder het paard kruipen kon niet, daar zou hij angstig van worden en daardoor gevaarlijk.
De liftdeur ging weer open en ze zag haar buurvrouw Nora, die twee verdiepingen boven haar woonde. Ze was eens bij haar in huis geweest en daarna waren ze goede vriendinnen geworden.
‘Wat gebeurt hier nou?’ riep Nora verbaasd uit.
Saskia lachte zenuwachtig. ‘Mijn paard moet naar de derde verdieping.’
‘Nou ja! Je zal wel weten waar je mee bezig bent.’
‘Nora, wil je op het knopje voor de derde verdieping drukken en …‘ Ze lachte weer. ‘Je zult even moeten wachten.’
‘Ik loop de trappen wel omhoog. Dat is goed voor mijn conditie.’
De liftdeuren sloten en de lift ging omhoog.
Waar was ze mee bezig? Een paard op haar balkon houden? Zou het geen problemen gaan geven met de buren? Maar wat had ze anders kunnen doen. Tien jaar had ze op Gulian gereden ×
SERVICE
Contact
 
Vragen