€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eredoctoraat prof. mr. Geert Corstens

Geert Corstens en Roel Schutgens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op 17 oktober 2023, tijdens de 100e Dies Natalis van de Radboud Universiteit, ontving Geert Corstens een eredoctoraat van de Radboud Universiteit. Dit eredoctoraat is aan hem toegekend omwille van zijn onvermoeibare inzet voor een sterke, eerlijke en gelijkwaardige rechtsstaat. Deze uitgave omvat de laudatio van erepromotor Roel Schutgens, de dankrede van Geert Corstens en de Van der Grintlezing die Geert Corstens tijdens de week van de Dies Natalis heeft gegeven.

  Geert Corstens was van 2008 tot en met 2014 president van de Hoge Raad der Nederlanden. Meteen na zijn aanstelling stond hij al bekend om zijn assertieve houding tegenover het politieke apparaat. De zelfstandigheid van de rechtsstaat mocht niet worden bedreigd door de wensen en behoeften van politici en andere buitenstaanders, vond Corstens. Hij heeft ook een formidabele bijdrage geleverd aan de publieksgerichte communicatie en uitleg over de rechtsstaat. Corstens schreef daarnaast onder andere de boeken Onze rechtsstaat en De rechter grijpt de macht: En andere misvattingen over de democratische rechtsstaat ter bevordering van de algemene communicatie over rechten en democratie in Nederland. Corstens is ook de auteur van het standaardwerk Het Nederlands strafprocesrecht en was van 1982 tot en met 1995 hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit.

  Erepromotor Roel Schutgens, hoogleraar algemene rechtswetenschap: “Doctor Corstens, ieder gelukkig land is noodzakelijk een ‘rechtsstaat’. Maar dat is een zeer abstract begrip. U geeft daaraan een gezicht, een stem en een hart. Wij allen mogen u voor uw inzet zeer erkentelijk zijn.”
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 50
  Uitgeverij : Radboud University Press
  ISBN : 9789493296336
  Datum publicatie : 12-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen