€ 99,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

ERP Systemen voor Productie en Groothandel 2017

Een onafhankelijke evaluatie

Rob Geilleit, Ruud Smeters, Marius Poot, Gerard Schröer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een onafhankelijke evaluatie van meer dan 30 ERP-systemen voor Productie en Groothandel, gebaseerd op een onderzoek begin 2017.

  Sinds 1991 evalueert IPL als enige onafhankelijke partij jaarlijks de ERP systemen op de Benelux-markt. Sinds 2004 doet IPL dat samen met het Duitse Institut für Materialfluss und Logistik (IML) te Dortmund, onderdeel van de Fraunhofer Gesellschaft. Zowel IPL als IML zijn onafhankelijk van ERP-leveranciers en stellen zich als doel om objectief beeld te vormen van wat de systemen wel en niet te bieden hebben.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 250
  Uitgeverij : IPL Advies bv
  ISBN : 9789463451239
  Datum publicatie : 06-2017
 • Inhoudsopgave
  1. Geëvalueerde systemen en hun leveranciers
  2. Inleiding
  3. ERP-Selectie
  4. ERP Ontwikkelingen
  5. (Voor-)Selectie via Internet
  6. Overzicht Functionaliteit
  7. Internationaal
  8. Techniek
  9. Benefits en kosten van ERP
  10. Achtergrond ERP Leverancier en ERP Pakket
  11. Implementeren van ERP
  12. Informatie per ERP Systeem incl. Pakketbeoordeling door IPL
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 99,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Management samenvatting

IPL Advies heeft begin 2017 een aantal ERP-systemen voor Productie en Groothandel geëvalueerd. De resultaten daarvan treft u in dit rapport aan.

Dit rapport kunt u uitstekend gebruiken bij het beantwoorden van de vraag: Welke ERP-systemen zijn geschikt voor mijn bedrijf?
Het rapport bevat informatie over meer dan 30 in Nederland verkrijgbare ERP-systemen. Een bijzonder element vormen de beoordelingstabellen en -teksten. Deze zijn tot stand gekomen door een nauwgezette beoordeling van de pakketten door de ervaren ERP-adviseurs van IPL Advies.

Gebruik van het rapport
U kunt dit rapport op een aantal manieren gebruiken. Ten eerste als introductie in de hedendaagse wereld van ERP-systemen. Wanneer u zich afvraagt welke partijen in de markt actief zijn en welke functionaliteit de systemen bieden kunt u hierover informatie vinden. Ten tweede als bron van inspiratie in het voortraject van een selectie. Essentieel voor een goede selectie en invoering is een gedegen voortraject. In het rapport wordt aangegeven uit welke stappen het selectietraject zou kunnen bestaan.

Hierin formuleert u eerst de ERP-doelstellingen, beschrijft u op hoofdlijnen de gewenste werkwijze in uw bedrijf en leidt daaruit de eisen en wensen aan een systeem af. De lijst met functionaliteiten en andere aspecten van systemen kunnen als checklist worden gebruikt in dit voortraject. Zij bevatten de punten waarover u zich een mening zou moeten vormen om goed voorbereid met pakketleveranciers te kunnen praten.

U kunt het rapport ook gebruiken als hulpmiddel bij het opstellen van een shortlist van pakketten die bij uw bedrijf passen. De pakketten zijn beoordeeld op meer dan 120 functies, leidend tot een score van 1 tot 5. U kunt uw eigen eisen en wensen hieraan toetsen om vast te stellen welke pakketten bij uw bedrijf passen. Daarmee wordt de basis gelegd voor doelgerichte demonstraties van een beperkt aantal pakketten.

Tenslotte kunt u dit rapport raadplegen als u een implementatieplan gaat opstellen of beoordelen. Of wanneer u meer gevoel wilt krijgen voor wat er bij een implementatietraject komt kijken en welke methoden en gereedschappen daarbij kunnen worden gebruikt. Veel informatie treft u ook aan op het internet.

De site www.erp-portal.nl bevat alle gegevens uit onze database. U kunt hier ook interactief selecteren. Meer informatie over de mogelijkheden treft u op deze site aan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met IPL Advies bv, tel: 040-750 5590, www.ipl.nl ×
SERVICE
Contact
 
Vragen