€ 125,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

ERP-systemen voor Productie en Groothandel 2020

Een onafhankelijke evaluatie

Rob Geilleit, Ruud Smetsers, Jeroen Bergkamp, Marius Poot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Objectief inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de belangrijkste ERP-systemen in de Nederlandse markt. Doelgroep: productie- en groothandelsbedrijven. De systemen zijn beoordeeld aan de hand van gevalideerde antwoorden op meer dan 3500 vragen, die zijn vertaald naar scores op ruim 100 ERP-functies. Gebaseerd op een in eind 2019 / begin 2020 uitgevoerde onafhankelijke evaluatie door deskundige ERP-adviseurs van IPL Advies.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 232
  Uitgeverij : IPL Advies bv
  ISBN : 9789463459761
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  Geëvalueerde systemen en hun leveranciers
  Inleiding
  ERP-selectie
  ERP-ontwikkelingen
  Selectie via internet
  Overzicht functionaliteit
  Internationaal
  Techniek
  Benefits en kosten
  Achtergrond leverancier en pakket
  Implementeren
  Informatie geëvalueerde systemen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 125,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

2. Inleiding
2.1. Doel van het rapport
Ondernemingen verbreden hun activiteiten, groeien, bouwen activiteiten af, nemen andere bedrijven over of wijzigen hun strategie. Hierdoor loopt men tegen beperkingen aan van bestaande informatiesystemen. Dit kan aanleiding zijn op zoek te gaan naar een beter passend systeem. Daarnaast leiden ontwikkelingen in de informatietechnologie nog steeds tot nieuwe mogelijkheden in ERP-systemen. Dit rapport ondersteunt de vergelijking tussen behoeften vanuit het bedrijf en het actuele aanbod van systemen.
Dit aanbod is omvangrijk, gevarieerd en dynamisch: namen van pakketten en leveranciers veranderen, de functionaliteit wordt uitgebreid en aangepast. IPL evalueert sinds 1991 het aanbod aan ERP-systemen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.
Behalve inzicht in de mogelijkheden van de pakketten en de ervaringen van de leveranciers vindt u in dit rapport een stappenplan voor het selectieproces.
Kenmerkend voor het rapport is dat IPL verder gaat dan het geven van Ja's en Nee's op een groot aantal vragen: er wordt een waardeoordeel gegeven over een honderdtal functiegebieden van de pakketten. IPL gebruikt de evaluatieresultaten zelf ook als basis voor de vele selectietrajecten die zij jaarlijks in op-dracht van bedrijven uitvoert.
2.2. Evaluatiemethode
De pakketevaluatie vindt jaarlijks plaats aan de hand van een uitgebreide vragenlijst van meer dan 3500 vragen, die in de loop der jaren door IPL is ontwikkeld.


De leveranciers van de systemen vullen deze vragen-lijst in en vervolgens evalueert een IPL-adviseur het pakket tijdens een sessie van een dag aan de leverancier (validatie). Dit bezoek kan leiden tot aanpassingen in de gegeven antwoorden. De aldus gevalideerde antwoorden set vormt de basis voor dit rapport en voor de informatie op https://erp-portal.nl.
Deze vragenlijst wordt ook gebruikt in het selectie-tool van IPL (zie separaat hoofdstuk), die in elk selectietraject wordt toegepast.
De systemen zijn geëvalueerd in de periode oktober 2019 - februari 2020
2.3. Leeswijzer
Algemene richtlijn: lees de toelichtende teksten
De tabellen en overzichten kunnen u in de verleiding brengen om deze als enige informatie te gebruiken en zo uw keuze te bepalen. We verzoeken u echter dringend de teksten ook goed te lezen. Deze zijn van cruciaal belang om de tabellen en overzichten goed te kunnen interpreteren.
Raadpleeg ook de tekstuele IPL-beoordeling
In het 2e deel van dit rapport waarin alle leveranciers en systemen de revue passeren vindt u een tekstuele beoordeling door IPL. Deze beoordelingen zijn zeker zo belangrijk als de scores verderop in het rapport. U vindt hier bijvoorbeeld informatie over welke even-tuele additionele software is meegenomen voor de bepaling van de scores. We bevelen ze van harte bij u aan. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen