€ 44,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ervaar-Anders

Stel-je-voor-cirkels

Djim Vervaart • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Djim Vervaart ontwikkelde een unieke methode voor de begeleiders die werkzaam zijn bij de door hem opgerichte zorgorganisatie Ervaar-Anders. De doelgroep van Ervaar Anders zijn jongeren en volwassenen in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar, met meervoudige stoornissen, beperkingen en/of gedragsproblematiek.

  De methode is vormgegeven vanuit de overtuiging dat de kracht van bewustzijn zorgt voor bewuste keuzes. De visie van Ervaar-Anders is dat door een cliënt dichter bij zijn eigen ‘ik’ te laten komen, er een veranderingsproces in gang wordt gezet waarmee de cliënt zijn zelfredzaamheid vergroot en hij zijn plek in de maatschappij kan vinden.

  Met dit boek wil Djim niet alleen de begeleiders van zijn eigen organisatie, maar ook alle anderen die werkzaam zijn in deze sector laten kennismaken met de methode ‘Ervaar-Anders’.

  Speciaal voor deze methode zijn de Stel-je-voor-cirkels ontworpen. Dit zijn 42 tastbare cirkels, met daarop afbeeldingen en kernwoorden om processen en gesprekken met de cliënt en zijn omgeving visueel te ondersteunen. De cirkels zijn weliswaar een hulpmiddel, maar zijn heel prominent in alle processen aanwezig. Ze vormen het hart van de methode. In dit boek wordt elke cirkel uitgebreid besproken aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden, de visie van Ervaar-Anders en een grondgedachte waarbij de cliënt centraal staat in zijn ontwikkeling.

  Djim Vervaart (1982) is een energieke, creatieve geest die lang op zoek is geweest naar zijn eigen IK. Als hulpverlener dacht hij al buiten de kaders en als communicatie-expert creëerde hij nieuwe zorgkaders. Hij begon zijn bedrijf Ervaar-Anders in 2007 met de stelling: 'Zorg kan anders'. Hiervoor ontwikkelde hij een methode die erop gericht is om cliënten te leren luisteren naar hun eigen IK. Daarvoor ontwierp hij onder andere de stel-je-voor-cirkels, een bordspel, kaartspel, memory, werkboeken, trainingen en een planningsapp. Van ambulant begeleider groeide hij naar spreker, trainer, auteur en zorgmanager. Regelmatig wordt hij gevraagd als gastdocent. • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 241
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463452311
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,3 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-04-2019
  Stel-je-voor-cirkels
  Het boek Stel-je-voor-cirkels geeft met duidelijke praktijkvoorbeelden de kern weer om vanuit daar een verbinding met andere mogelijkheden te maken. De herkenbare voorbeelden van de methode van Djim laten zien dat met het bewustzijn verruimen er veranderingsprocessen in gang kunnen worden gezet. Het boek leest prettig en is zeer zeker een aanrader.


  Geplaatst door uit ETTEN-LEUR
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  03-07-2018
  Stel je voor cirkels - Djim Vervaart
  Als ouders van een zoon met een pdd-nos indicatie hebben wij met belangstelling, interesse en veel plezier het boek " de-stel-je voor- cirkels" van Djim Vervaart gelezen. Onze zoon, die begeleid wordt door Djim Vervaart, ervaart deze methode als een verademing. Na vele jaren van begeleiding door diverse professionals, ieder met hun eigen expertise, heeft hij nu het gevoel dat de theorie en de dagelijkse praktijk elkaar raken. Door middel van de "stel je voor cirkels" wordt de theorie, volgens onze zoon, verbonden met de praktijk. Onze zoon is, na 2 jaar begeleiding volgens de "Stel je voor cirkels" methode, in staat zelfstandig te wonen, dag besteding te volgen en aan ons te laten weten dat hij erg tevreden is met zijn huidige leven. Voor ons als ouder zijn de voorbeelden die in het boek worden beschreven zeer herkenbaar en geven kernachtig weer waar veel ouders met kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum tegen aan lopen en mee worstelen. Staps gewijs worden de beperkingen en belemmeringen van de client in kaart gebracht, aan de orde gesteld en voorzien van duiding. Wat wil de client, wat is het probleem, waar liggen de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en wat zou de client het liefst willen realiseren, dat allemaal bekeken vanuit het perspectief van de client. Wat ons betreft is dit boek en deze methode een aanrader voor mensen met een informatie verwerkingsstoornis, begeleiders werkzaam in dit expertisegebied, ouders, mantelzorgers en beroepsgroepen die op de een of andere manier te maken krijgen met deze doelgroep.

     theorie met praktijk verbonden

  Geplaatst door uit Zwijndrecht, Zuid Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  29-05-2018
  Aanrader
  Als zorgverlener is het soms zoeken hoe de communicatie tussen cliënt, netwerk en hulpverlening en hoe te putten uit hun eigen krachten om doelen zelf te bereiken. De methode ontwikkeld door Djim Vervaart is hier zeer bruikbaar voor. Overzichtelijk ingedeeld, met praktische voorbeelden. Je bouwt eerst kennis op, waarna het boek steeds meer richting uitvoering gaat. Het is fijn te lezen, geen door jargon doorspekte teksten. Een aanrader wanneer je werkt met jongeren en jongvolwassenen. Zeker omdat deze gericht is op eigen regie weer terugpakken en het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënt waarbij de client bij het gehele proces betrokken blijft en leert meedenken over zijn eigen kunnen, grenzen en perspectieven.

     Gericht op praktisch handelen
     duidelijke taal
     cirkels apart aan te schaffen

  Geplaatst door uit regio Tilburg
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 44,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Om Ervaar-Anders te begrijpen is de methode-gebonden kennis nodig. Pas wanneer de begeleider daar inzicht in heeft kan hij gaan werken met de methode.

De ‘stel-je-voor-cirkels’ zijn 42 cirkels ter grootte van een A4’tje, met daarop afbeeldingen en kernwoorden om processen en gesprekken met de cliënt en zijn omgeving visueel te ondersteunen.
Je kunt de cirkels zien als een manier van communiceren. Ze vormen een taal die snel herkenbaar is voor cliënten en daardoor voor hen aanvoelt als een veilige communicatiemethode.

Deze cirkels helpen de begeleider om praktijksituaties duidelijk, overzichtelijk en tastbaar te maken.
De methode Ervaar-Anders wordt op deze manier gevisualiseerd. De cirkels zijn weliswaar een hulpmiddel, maar zijn heel prominent in alle processen aanwezig. Ze vormen het hart van de methode.

De opbouw en de beschrijving van die cirkels zijn als volgt:

1. Praktijkvoorbeeld
Ieder onderdeel begint met een of meer praktijkvoorbeelden, waarin de lezer herkenning kan vinden.

2. Visie Ervaar-Anders
Vanuit de visie wordt inzicht gegeven in de praktijksituatie. Het koppelen van het weten (waar praten we nu feitelijk over), de visualisatie (zich een voorstelling maken vanuit de eigen ervaring), de herkenning en het antwoord op de vraag ‘hoe of wat kunnen we nu anders doen’ (visie van Ervaar-Anders), zorgen voor een continu herhalen, waarin voor de cliënt, de omgeving en de begeleider een structuur zichtbaar gaat worden: de methode Ervaar-Anders.

3. Grondgedachte
Alle 42 onderdelen worden afgesloten met een grondgedachte. In de grondgedachte stellen we de cliënt centraal in zijn ontwikkeling. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen