€ 26,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Etherpiraterij

de speurders en hun prooi

Aart Veldman • Boek • paperback

 • Samenvatting

  De eerste clandestiene radio-uitzendingen vonden plaats aan het eind van de jaren twintig en werden verzorgd door 'radioamateurs' die graag wilden exprimenteren. Maar er werd geen machtiging verleend. Jaren later ontstond de omroeppiraterij op de middengolfband. Het Corps Opsporingsambtenaren had veel moeite het illigale uitzenden in de hand te houden, wat maar gedeeltelijk lukte. 

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 128
  Uitgeverij : Veldman
  ISBN : 9789072887104
  Datum publicatie : 04-2013
 • Inhoudsopgave

  Etherpiraterij 'De speuders en hun prooi' is een boek met 24 verhalen over clandestien uitzenden. Niet alleen in de Noordelijke provincies,maar ook in de rest van Nederland kwamen steeds meer zenders. Voor zover bekend was 'De Nachtegaal' uit Twente ( 1935) de eerste geheime zender op de middengolf. Als die zender in de lucht zat was het stil op straat. Van alles werd door de etherpiraten bedacht om de zender zo te verbergen dat de opsporingsdiens moeite had om de zender uit de lucht te halen. Het kwam vaak voor dat de opsporingsambtenaren, versterkt met een politiemacht, vaak onverrichter zaken af dropen.

 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 26,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Een mooi verhaal is over de zender 'Marianne' uit Emst op de Veluwe. De opsporingsdienst kwam soms twee keer op een dag een inval doen. De studio van 'de Marianne' was onder het bed. Er was een groot gat gegraven van drie bij vier meter de zijkanten waren met planken afgetimmerd met daar achter een dikke muur van zo'n 50 cm dik. Het gat was afgedekt met een vloerkleed en lag onder het bed van de ouders. Om frisse lucht te krijgen liep er een pijp onder de grond door naar de tuin. Wanneer er in de studio flink gerookt werd, zag je de rook in de tuin uit de grond komen. Dit is een korte inhoud van 'de Marianne'. Zo zijn er 24 van deze spannende verhalen.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen