€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eva en Eva

Josette Poolen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hoofdpersoon in Eva en Eva is Eefje. Eefje is een biseksuele, volwassen vrouw die op latere leeftijd zich vrijmaakt van haar opvoeding, om haar liefde te leven. De dood van haar vriendin, Eva, laat haar voelen hoe diep haar liefde voor haar eigen sekse kan zijn.

  Het verhaal is op een ontroerende en passionele wijze geschreven en raakt de lezer tot in het diepste van zijn ziel.

  Het is één jaar geleden dat Eva aan borstkanker is gestorven. Eef blikt terug op haar relatie met Eva. De weg naar erkenning van haar liefde voor Eva is geen makkelijke weg. Het christelijke geloof van haar moeder, de driehoeksverhouding van vader en een gebeurtenis uit het verleden weerhouden haar om haar liefde voor Eva openlijk toe te geven. Troost in haar rouwproces zijn een goede vriend, Lucien, en het zoontje van Eva, Tom.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 127mm x 203mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Josette Poolen
  ISBN : 9789464067828
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,8 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  19-06-2021
  Mooie en ontroerende roman!
  Mooi, origineel verhaal dat je gelijk vanaf het begin nieuwsgierig maakt. De roman laat zien hoe hoofdpersoon Eef omgaat met haar verdriet, maar ook hoe dankbaar ze is voor haar herinneringen en datgene wat ze wel nog heeft. De schrijfster zorgt er voor dat je zowel haar verdriet als haar dankbaarheid voelt. Bij het lezen van de verhaaltjes van Grote beer worden de herinneringen van zoon Tom op ontroerende wijze weer tot leven gewekt. Dit alles beschreven tegen de achtergrond van Limburg, de roomskatholieke kerk en Carnaval. Knap hoe deze thema's in het gehele verhaal herkenbaar verweven zijn. Alles is zodanig helder beschreven dat je de plekken en situaties gelijk voor je ziet en voelt. Het is heel makkelijk om je te vereenzelvigen met de hoofdpersoon Eef. Complimenten voor de schrijfster! Kortom een mooie debuutroman van Josette Poolen, die het lezen meer dan waard is. Dit smaakt naar meer.

     Mooi ontroerend verhaal
     Origineel en pakkend geschreven

  Geplaatst door uit Limburg
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-06-2021
  Authentiek en levendig en fijn geschreven.
  Als fervent fantasy en horror boeken lezer koop ik niet gauw een literaire roman, die ik vaak saai of pretentieus vind. Wat een verrassende verademing is dit eerste boek van Josette Poolen. Zij schrijft een alledaags verhaal op een manier die me meteen boeide. Ze beschrijft plekken, zodat je ze voor je ziet. Ze beschrijft emoties die je meevoelt. En het thema is van alle tijden. En dan ook nog een geheim dat ik echt niet zag aankomen. Het is geen overdreven religieus boek, maar ik herken wel de typische opvoeding binnen een roomskatholiek gezin, waar het lijkt alsof alles kan, maar de kneuterige sociale controle enorm is. En als je zelf van Limburg bent, is het nog extra smullen, want dan herken je ook de omgeving en het belang van Carnaval. De stijl deed me een beetje denken aan de boeken van Maeve Binchy. Ik heb het boek in één keer uitgelezen. En ik ga het vast ook mensen kado geven!

     Helder geschreven
     Emotioneel, maar niet tè
     Het is geen horror

  Geplaatst door uit Doenrade , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  13-06-2021
  Mooie meeslepende roman!
  Mooi verwoord verhaal over liefde, troost, verliezen en overwinnen. En over de kracht van herinneren en de angst dat te verliezen. Haar verhaal waarin Eef ons meeneemt wordt aan elkaar geregen met verhaaltjes over de Grote beer die ieder kind wel voorgelezen wil krijgen. Het boek is in een pakkende schrijfstijl geschreven, eenmaal begonnen ben ik pas bij de laatste bladzijde gestopt! Dit is een mooi debuut, heel benieuwd naar volgende boeken van Josette Poolen!

     Toegankelijk geschreven
     Nieuwsgierig makend

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

VRIENDSCHAP.

Toen ik wilde gaan slapen, zat op mijn bed een grote bruine teddybeer. Ik vroeg hem wat hij van me wilde. ‘Ik wil je vriend zijn’, vertelde hij mij. Ik vroeg hem hoe hij dat voor mij kon zijn. Hij keek me aan en zei: ‘Je hebt een rotdag gehad.’ Ik knikte. ‘Ik zou naar je kunnen luisteren’, zei de teddybeer. Ik vroeg: ‘Alleen luisteren?’ De teddybeer spitste zijn bruine wollige oren en knikte. ‘Hoe kun je nog mijn vriend zijn ?’, vroeg ik hem. Hij haalde uit zijn wollen bruine jas een kistje gemaakt van rode aarde. ‘Ik zou je tranen hierin kunnen bewaren’, zei de teddybeer. Ik vroeg hem: ‘Waarom zou je mijn tranen willen bewaren?’ ‘Voor als je verdrietig bent en niet kunt huilen. Ik zou hierin ook stukjes van je lach kunnen stoppen voor als je blij bent, maar niet kunt lachen.’ ‘Wat kun je als vriend nog meer?’, vroeg ik hem. ‘Ik zou hier altijd voor jou op bed kunnen blijven zitten, zodat je mij kunt vinden als je me nodig hebt. Ik zou me ook heel klein kunnen maken, zodat je mij in je broekzak kunt stoppen, om mee te nemen voor als je mijn adviezen nodig hebt.’ ‘Heb jij dan alle antwoorden?’, vroeg ik hem. ’Nee’, antwoordde de teddybeer, ‘maar ik zou je kunnen helpen denken.’ ‘Als je mijn vriend was, zou je dan echt altijd op mijn bed blijven zitten?’ ‘Ja’, knikte de teddybeer. ‘Ik zou één van mijn wollige poten om je kunnen slaan om je te troosten.’ ‘Wil je dan nu een wollige poot om me heen slaan? Ik heb een rotdag gehad.’ ‘Kom maar lekker naast me zitten’, zei de teddybeer. Ik kroop stilletjes tegen hem aan. Hij ving mijn tranen op in zijn aarde doosje. Hij plukte ook stukjes van mijn lach, toen ik hem mijn verhaal van die dag vertelde, ‘voor de zekerheid’, zei hij. Het was lekker warm onder die wollige poot. Een warme gloed nam bezit van mijn lijf en wezen. Het was alsof ik aan een warm kampvuur zat met allemaal vrienden om me heen. ‘Zul je er altijd voor me zijn?’, fluisterde ik. ‘Ja’, zei de teddybeer zacht, ‘altijd.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen