€ 19,95

ePUB ebook

  € 9,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Eveline

Carl Spall • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Eveline is 48 jaar wanneer zij de 22 jarige Paula ontmoet. Er ontwikkelt zich een vriendschap, maar al snel geeft Paula blijk van haar ware gevoelens voor Eveline. Beide vrouwen willen, hoe moeilijk het soms ook voor hen is de vriendschap behouden. Als Paula 29 jaar is besluit zij van geslacht te veranderen.
  Aan het einde van die transformatie leren we Paul kennen. Eveline en Paul blijven van elkaar houden, maar het duurt toch nog 22 jaar voordat zij gaan samenwonen.
  Het levensverhaal van Eveline is met gevoel voor realiteit en toch ook ontroerend door de schrijver neergezet.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 99
  Uitgeverij : C.Spall
  ISBN : 9789080807884
  Datum publicatie : 05-2014
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Eveline,’ antwoordde zij, ‘laat ik ook heel duidelijk naar jou toe zijn. Ik heb al vanaf mijn vierde de idee gehad dat ik een jongen was. Terwijl ik opgroeide, ontdekte ik dat ik geen jongen was en daarna heb ik geprobeerd mij aan te passen. Maatschappelijk gezien lukte dat aardig.
Lesbische vriendinnen gaven mij de indruk dat ik wel kon voldoen aan hun wensen. Maar ik bleef mij ongelukkig voelen. Toen ontmoette ik jou en direct wist ik dat jij de ware voor mij was en ik wilde dat ook graag voor jou zijn. Een intieme relatie, omdat wij twee vrouwen waren, kon je niet opbrengen en ik heb daar respect voor getoond. Ook jouw zorg voor Frieda waardeer ik.
Toch hebben wij beiden verdriet omdat wij niet samen kunnen zijn op de manier die wij verkiezen. Ik ben ervan overtuigd dat wij een tweelingziel zijn, maar ik kan dat niet bewijzen.
De geslachtsverandering heb ik in de eerste plaats voor mijzelf gekozen, omdat ik met de inhoud van mijn ziel ten opzichte van mijn lichaam in het reine wil komen. Ik wil uiterlijk echt zijn zoals ik mij diep van binnen werkelijk voel. Toch doe ik het ook voor jou, of liever gezegd voor ons samen. Ik wil namelijk jou als een man tegemoet treden en niet als een vrouw; dat is mijn diepste wens.
Och, och, wat had zij dat mooi verwoord en hoe waar was het. Dat wist ik diep van binnen.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen