Samenvatting
Robert de Graaf (1983) heeft door onder andere heftige pesterijen op school een beroerde jeugd. Hij raakt zelfs getraumatiseerd. Zijn hoofd wordt een flipperkast door te veel en vervelende gedachten. Hij beschrijft hoe hij daardoor flink in de problemen raakt én hoe hij daar weer uitkomt; als inspirerend ervaringsverhaal. Bovendien heeft Robert een zogenaamd 'piekerbrein', dat hij met de nodige trucs een stuk rustiger krijgt. Ook dat beschrijft hij voor je.
Het ervaringsverhaal is heftig, openhartig, bruikbaar en vol zelfspot. Ook als je zelf nergens last van hebt, is het verhaal interessant om te lezen; en zeker als je voor je werk met cliënten of patiënten te maken hebt. Voor de professionals en voor mensen die liever een wat rustiger stuk willen lezen over deze thema’s zit een apart deel in het boek.
Flipperkast! geeft oplossingen om iets te doen aan onhandige denkpatronen, stress en trauma’s. De acceptatie van aandoeningen en gekte in onze wereld horen daar ook bij. Het boek gaat over de aanpak van vervelend gedrag, en waarom het zo belangrijk is om daar samen(!) werk van te maken.