Niet leverbaar

×

€ 58,25


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De vorming van het land

H.J.A. Berendsen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Het huidige landschap van Nederland is niet zo onveranderlijk als het lijkt.

  De verschillen die we tegenwoordig in het landschap waarnemen, zijn voor een belangrijk deel een erfenis uit het verleden.
  In dit boek leest u hoe vanaf het ontstaan van de aarde zeespiegelveranderingen, klimaatveranderingen, plaattektonische bewegingen en grote vertikale bewegingen van de aardkorst de ondergrond van Nederland hebben vorm gegeven. Ooit lag ons land op het zuidelijk halfrond. Duizenden meters dikke lagen zand en klei zijn afgezet door rivieren en zee├źn die reeds lang geleden zijn opgedroogd.
  Deze lagen bevatten de delfstoffen olie en gas, waaraan we een belangrijk deel van onze welvaart te danken hebben. In de ijstijden werd het grondpatroon van het huidige Nederland gevormd, maar pas in de laatste duizenden jaren werd de basis gelegd voor het landschap zoals we dat nu kennen. Juist de ontstaansgeschiedenis in de laatste periode komt uitgebreid aan de orde. Tevens leert u hoe u de geschiedenis kunt aflezen uit kaarten.
  Het boek bevat vele schitterende illustraties waardoor ook moeilijk te begrijpen gebeurtenissen op een heldere wijze worden uitgelegd.

  De auteur is 14 mei 2007 overleden. Hij was Universitair Hoofddocent fysische geografie en kwartairgeologie aan de Universiteit Utrecht, en is zowel door onderwijs als onderzoek vele jaren betrokken geweest bij de wordings-geschiedenis van het Nederlandse landschap."
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 246mm
  Aantal pagina's : 410
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789023240754
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 58,25

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen