€ 16,95

ePUB ebook

  € 12,95

PDF ebook

  € 11,95

Gedachtenrijk

Richard Bintanja • Boek • paperback

 • Samenvatting

  De hersenwetenschapper Jan Walder is volledig geobsedeerd door de vraag hoe de mens ideeën krijgt. Dag in dag uit jaagt hij op de allesverklarende theorie van de gedachtenwereld, de dimensie waar ideeën vrij rondwaren en waar verbintenissen tussen geschikte gedachten en ons brein bezegeld worden. Tijdens zijn jarenlange zoektocht, bezaaid met valkuilen en obstakels, wordt hij met zijn obsessie openlijk verguisd door collega-onderzoekers. Tot wanhoop gedreven dreigt Jan, en met hem zijn theorie, meermalen ten onder te gaan. Een terloopse ontmoeting met de goedlachse Janna leidt onverwachts tot de doorbraak, en het duurt niet lang voordat de gevolgen van deze immense ontdekking de maatschappij in hun greep krijgen. De vrolijke Janna blijkt echter een schaduwzijde te hebben, en al snel komen ook de donkere kanten van de gedachtenwereld aan het licht. Beiden zullen ze Jan nog lang achtervolgen... tot het onafwendbare einde.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 210mm
  Aantal pagina's : 234
  Uitgeverij : MaRiSuDa
  ISBN : 9789081826402
  Datum publicatie : 09-2011
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 16,952-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Zijn wijsvinger zweefde langzaam omhoog, als in een slow motion, op weg naar het ronde koperen knopje, maar stopte enkele centimeters ervoor. Zijn hand hing doelloos in de lucht. Maar goed dat de heg hoog genoeg was, zodat zijn moeder hem niet kon zien. Doorgaan of terug? Die ogen, sjezus, die stem. Kom op, dat was jaren geleden. Niet nu de hele rijstebrij van gedachten en overwegingen weer overdoen. Bellen, of niet bellen, meer mogelijkheden zijn er niet....


Een puntige dreun. In mijn zij, nu links. Ik hap naar adem, draai mijn lichaam instinctief op mijn zijkant en krimp tot foetushouding ineen zodat mijn armen en benen de pijnlijke buikstreek beschermen. Zonder waarschuwing vooraf kokhals ik. Mijn maag leegt zich volledig, en de overdadige maaltijd ligt als een warme brij vlak voor mijn gezicht. Ik spuug een paar nagekomen klontjes uit. Vertederd denk ik aan de heerlijke rozerode zalm: wat een afschuwelijk lot voor zo’n prachtig beest; in halfverteerde brokjes ligt de zielenpoot nu samen met zijn verorberaar op deze muffe straattegels. De walgelijke geur van het warme zalmbraaksel overheerst even alles, zelfs de pijn.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen