Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 54,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Geologie en Landschap

Basiskennis voor amateurgeologen en andere liefhebbers van het landschap

Joop de Regt • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Kijk voor meer informatie op: http://geoboek.info

  Klimaatverandering, zeespiegelrijzing, luchtverontreiniging, zorgelijke achteruitgang van de levende natuur, het zijn de thema’s van deze tijd. En de basis van dit alles is de aardse stenen bol, waarop we met z’n allen leven. Die het leven mogelijk maakt. Daarover gaat dit boek.
  Op basis van de klassieke elementen aarde, vuur, lucht en water voor de opbouw van de stoffelijke wereld, door de Siciliaanse wijsgeer Empedocles zo’n 2500 jaar geleden geformuleerd en aangevuld met hoofdstukken over het tijdsbegrip in de geologie en de ontwikkeling van het leven op aarde worden in 23 hoofdstukken en een uitgebreide bijlage met natuur- en scheikundige ondersteuning alle belangrijke aspecten van de hedendaagse geologie gepresenteerd.
  Met het doornemen van dit boek verwerft de lezer zoveel basiskennis, dat inzicht wordt verworven in de achtergrond van de aardse processen. Voor belangstellenden is dan ook de geologische vervolgliteratuur aanmerkelijk toegankelijker geworden.
  Maar, niet enkel geologisch geïnteresseerden verschaft het een grondige basiskennis, vooral ook liefhebbers van het landschap in het algemeen zullen er ruimschoots hun voordeel mee kunnen doen onder het motto:
  “De ware ontdekking van het landschap is niet het vinden van nieuwe vergezichten, maar het kijken met andere ogen” (vrij naar M. Proust).
  Om de behandelde theorie zo toegankelijk mogelijk te maken zijn er meer dan 600 afbeeldingen opgenomen, in overgrote meerderheid van de hand van de auteur zelf, om zo efficiënt mogelijk de tekst te kunnen illustreren.
  De hoofdstukken kunnen in het algemeen ook los van elkaar in willekeurige volgorde worden doorgewerkt. Vandaar dat nu en dan ook summiere herhalingen van elders besproken onderwerpen voorkomen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 356
  Uitgeverij : J. de Regt
  ISBN : 9789090333502
  Datum publicatie : 04-2020
 • Inhoudsopgave
  I. Aarde en Vuur:
  De aarde als geheel, Vulkanisme, IJsland, Bergen en dalen, Mineralen, Gesteenten.

  II. Lucht:
  De Atmosfeer, Paleoklimatologie.

  III. Water
  Zee en Oceaan, Kusten en meren, Rivieren, Ondergronds water, Bevroren water, Verwering en Bodemvorming.

  IV. Tijd:
  Tijd in de geologie, Van het Precambrium tot het Mesozoïcum, Mesozoïcum en Kenozoïcum, Pleistoceen en Holoceen.

  V. Leven:
  De geschiedenis van het leven.

  Handreiking: Basiskennis natuur- en scheikunde voor geologie.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 54,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen