€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Gezegend!

Leven vanuit je rijkdom in Christus

R.A. Hakvoort en W. Sikkema • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Christenen zijn rijke mensen. Niet zozeer wat aardse rijkdom betreft, maar naar hemelse maatstaven. Want er is een nog grotere rijkdom dan geld en bezit. Dat is je rijkdom in Christus. Je bent als christen namelijk met talrijke geestelijke zegeningen gezegend!
  Weet jij over welke rijkdom het gaat? Het merkwaardige is dat als je iemand hiernaar vraagt, het vaak stil blijft. Na enig nadenken komt als antwoord vaak je zondevergeving. En daarbij blijft het wel zo’n beetje.
  Dat God je vergeven heeft, is een grote rijkdom. Maar er zijn er nog veel meer! Die staan gewoon in de Bijbel. We staan er gewoon weinig bij stil. Veel christenen leven dus met een geestelijke blinddoek om.
  Jij misschien ook. In dat geval gaat dit cursusboek je helpen. De cursus biedt een leidraad om de zegeningen te ontdekken die God je heeft geschonken. In negen lessen ga je op ontdekkingstocht door de Bijbel. Om te ontdekken hoe rijk je bent in Christus
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Dajebo
  ISBN : 9789082711509
  Datum publicatie : 10-2017
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Over deze cursus

  DEEL I: PERSOON
  1 Je bent veranderd!
  2 Je bent vergeven!
  3 Je hebt Gods Geest!

  DEEL II: POSITIE
  4 Je bent een koning!
  5 Je bent Gods zoon!
  6 Je bent een priester!

  DEEL III: PRAKTIJK
  7 Je bent vrij!
  8 Je bent een leerling!
  9 Je bent niet alleen!
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Christenen zijn rijke mensen. Nou ja, niet altijd naar aardse maatstaven. Maar dat is ook niet het belangrijkste. Van zulke schatten zegt de Heer Jezus dat roest ze aantast en dieven inbreken om ze te stelen. Het gaat te ver om te zeggen dat je er niets aan hebt, maar er is een nog grotere rijkdom. Die is in de hemel opgeslagen, waar geen roest en dieven zijn. Dus waar ze 100% veilig zijn.

Bij zulke schatten gaat het vanzelfsprekend niet over geld en goederen. Maar over zaken die veel kostbaarder zijn dan dat. Paulus noemt ze ‘geestelijke zegeningen’: "Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend." (Efeziërs 1:3).

Toch is er wat merkwaardig. Want als je christenen vraagt welke zegeningen dat dan zijn, blijft het vaak stil. Als antwoord noemt men vervolgens onze zondevergeving. En daarbij blijft het wel zo’n beetje. Dat is wel wat karig, nietwaar?

Veel christenen leven dus met een geestelijke blinddoek om. Ze zijn als die arme weduwe die van een rijk familielid een cheque kreeg. Maar de vrouw wist niet wat een cheque was. Daarom prikte ze hem maar met een punaise aan de muur. Ze stierf uiteindelijk in armoede. Als ze had geweten dat ze de cheque kon verzilveren, waren al haar zorgen weggeweest...

Deze cursus biedt een leidraad om de zegeningen te ontdekken die God je heeft geschonken. De cursus wil je als het ware helpen om de cheque die God je heeft gegeven, te begrijpen en te verzilveren. Daarbij gaat het om twee dingen:
1. Het leren kennen van je positie in Christus, dus wie je ‘in Christus’ bent.
2. Leren wat het inhoudt om een discipel van de Heer Jezus te zijn, dus Hem te volgen in het leven van alledag.
Beide zijn belangrijk voor je geestelijke groei. Door meer hierover te leren verdiep je je relatie met God. En als je geloofsvragen hebt, kan de cursus eraan bijdragen om die te beantwoorden.

We gaan hiervoor de Bijbel opendoen en er veel uit lezen want dan laten we God Zelf aan het Woord. Ons doel is om “tot de volle rijkdom van allesomvattend inzicht te laten komen, tot de kennis van Gods mysterie: Christus, in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen liggen” (Kolossers 2:2–3).

Christenen zijn rijke mensen. Laten we meteen beginnen om die rijkdom te ontdekken! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen