Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 20,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Gouden Genen

Xavier Graff • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Gouden Genen' is het fictieve verhaal van Jacob Weintraub, een Joods professor Genetica uit Wenen en zijn familie. Het speelt zich af gedurende de bijna volledige twintigste eeuw, over drie generaties in een decor van nauwkeurig omschreven non-fictieve historische gebeurtenissen en plaatsen. Wetenschap, liefde, menselijk leed, hoop en moed ... van Wenen tot Berlijn, van Antwerpen tot Scheveningen, van Belgisch Congo tot Miami, Cuba en New York.


  'Kan ons menselijk immuniteitssysteem genetisch gemanipuleerd worden zodat we beter bestand zijn tegen virussen ? Waarschijnlijk wel.'
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 300
  Uitgeverij : Xa4 Publishing
  ISBN : 9789090332116
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  Eind 19e eeuw.
  Jacob Weintraub studeert Natuurwetenschappen aan de universiteit van Wenen. Hij krijgt les van Gregor Mendel, de grondlegger van de genetica, raakt er extreem door gefascineerd en begint zijn zoektocht naar een zogenaamd 'gouden gen' dat het menselijk immuniteitsysteem moet optimaliseren en zo veel ziektes uit de wereld helpen.
  Hij neemt de apotheek van zijn overleden vader over in de Joodse buurt van Wenen en wordt verliefd op de veel jongere Rachel.
  Het ziet er naar uit dat hun huwelijk kinderloos zal blijven maar Jacob helpt de natuur een handje en Rachel bevalt van een tweeling, David en Daniël.
  De rebelse Daniël trekt naar Bonn waar hij in het studentenmilieu bevriend raakt met de jonge nazi Josef Mengele die veel interesse blijkt te hebben in het werk van Jacob.
  Als WOII uitbreekt wil het gezin gaan vluchten maar Jacob wordt gevangen genomen door de Gestapo.
  In het concentratiekamp van Ohrdruf wordt hij verplicht te werken voor de Ahnenerbe, de wetenschappelijke tak van de SS.
  Rachel en David vertrekken noodgedwongen zonder hem naar New York.
  Jacob sterft in het bijzijn van Tom Lennox, een jonge Amerikaanse dokter in de legereenheid die het concentratiekamp bevrijdt.
  Zijn laatste woorden zijn een boodschap voor zijn zoon David.
  Tom en zijn familie raken hierdoor verzeild in een onwaarschijnlijk avontuur dat na omzwervingen in Berlijn, Antwerpen en Scheveningen zijn hoogtepunt pas 30 jaar later kent in het Miami, Cuba en New York van begin jaren zeventig.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 20,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

.... " Goeiemiddag, professor Weintraub " zei de man achter het bureau, zonder op te staan.
" Mijn naam is Kurt Linz, Sturmbannführer bij de Ahnenerbe SS. Wij zijn de wetenschappelijke tak van de SS. U heeft ongetwijfeld al over ons gehoord.”
Vervolgens stelde hij de twee andere mannen voor.
“Dit zijn professor Otmar Von Bissing en zijn assistent dokter Josef Mengele van het Instituut voor Erfbiologie en Rassenhygiene in Frankfurt."
Jacob kende, de door Himmler opgerichte, Ahnenerbe SS maar al te goed.
In zijn ogen een bende criminelen die voor alle verkeerde redenen met wetenschappelijk onderzoek bezig waren.
‘Rassenhygiene’ … het woord alleen al deed hem huiveren.
Dit beloofde niet veel goeds. ....

... " Zoveel vragen spookten door mijn hoofd, ik wou zoveel over haar weten, maar mijn verliefdheid èn hormonen namen even de bovenhand.
Ik wilde laten zien dat ik niet zwak was, niet geïntimideerd door haar vrijpostigheid, en besloot initiatief te nemen.
Toen ze weer op me kwam toegezwommen, nam ik haar voorzichtig bij de schouders en drukte mijn lippen op de hare, rekening houdend met het risico afgewezen te worden … maar mijn kus werd hartstochtelijk beantwoord.
Mijn hart ging abnormaal tekeer. Nooit in mijn leven had ik dit eerder gevoeld. " ×
SERVICE
Contact
 
Vragen