€ 49,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Grenzeloze Verzorgingsstaat

De Gevolgen van Immigratie voor de Overheidsfinanciën

Jan H. van de Beek, Hans Roodenburg, Joop Hartog, Gerrit W. Kreffer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dragen immigranten meer bij aan de overheidsfinanciën dan zij ervan profiteren? Of trekt onze verzorgingsstaat juist immigranten aan die daar bovengemiddeld gebruik van maken? Is immigratie nodig om de kosten van vergijzing te helpen dragen? Wat is de rol van onderwijs en van culturele factoren bij dit alles? En hoe zit het met de tweede generatie?
  Een multidisciplinair team van vier ervaren onderzoekers zocht het uit. Zij konden beschikken over unieke geanonimiseerde microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek over alle inwoners van Nederland. Het resultaat is dit boek, met de veelzeggende titel Grenzeloze Verzorgingsstaat. Het geeft niet alleen antwoord op de gestelde vragen, maar bevat ook een schat aan niet eerder gepubliceerde informatie, en trekt – soms verrassende – beleidsrelevante conclusies.
  Dit type onderzoek wordt overal in de westerse wereld uitgevoerd. Het Nederlandse Centraal Planbureau deed het, zij het veel minder diepgravend, in 2003. Minister van Financiën Zalm uitte daarvoor toen zijn waardering. Dat geldt niet voor zijn opvolgers die in antwoord op Kamervragen verklaarden geen behoefte te hebben aan dit soort informatie. Naar de achterliggende reden kan men slechts gissen. Is het de ongemakkelijke boodschap van Grenzeloze Verzorgingsstaat? Die luidt namelijk dat als de immigratie qua omvang en samenstelling zo doorgaat, de Nederlandse verzorgingsstaat onhoudbaar wordt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 276
  Uitgeverij : Jan H. van de Beek
  ISBN : 9789083334806
  Datum publicatie : 05-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 49,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen