€ 47,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Handboek Autisme en Gehechtheid

Yvonne Loekemeijer-Verheijden • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De Loekemeijermethode verandert je kijk op autisme voorgoed. Alle complexe gedragingen bij autisme zijn te verklaren vanuit een achterstand en stilstand in de gehechtheid, emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling en informatieverwerking. Dit handboek geeft je alle benodigde kennis en vaardigheden om deze achterstand en stilstand te herkennen, hierbij aan te sluiten en zélf ontwikkeling mogelijk te maken. Een kind, jongere of volwassene met autisme bevindt zich nog volop in zijn gehechtheidsproces en heeft verbinding, sensitiviteit, liefde en nabijheid van de gehechtheidspersonen nodig in de thuissituatie om zich alsnog veilig te kunnen hechten.

  Met cognitieve behandelingen en trucjes breng je de gehechtheid niet op gang. Vanuit verbinding, bewustwording, voelen en aanvoelen is er pas ontwikkeling mogelijk, verder dan tot nu toe voor mogelijk wordt gehouden. Naarmate iemand verder komt in zijn ontwikkeling, nemen gehechtheidstrauma’s, gedragingen, psychische klachten en kenmerken die worden toegeschreven aan autisme significant af. De emotionele wederzijdsheid, het inlevingsvermogen en zelfregulatie ontwikkelen, waardoor de levenskwaliteit en het welzijn bij autisme aanzienlijk verbeteren. Overleven wordt leven!

  De Loekemeijermethode kan meteen na de geboorte door ouders worden toegepast. Hierdoor kan de gehechtheidsontwikkeling al op zeer jonge leeftijd voortgaan en wordt er zo enorm veel leed bespaard. Laten we met de juiste bril gaan kijken, met de gehechtheidsbril en niet met de cognitieve bril.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 326
  Uitgeverij : Yvonne Loekemeijer
  ISBN : 9789090370033
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 47,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarVoor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen