€ 79,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Handboek Geluid

Judith Doorschot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit Handboek Geluid geeft u een uiteenzetting van het dynamische en rijke veld van geluidwetgeving. Dit boek biedt gedegen kennis voor professionals in het werkveld, zoals medewerkers van overheden en omgevingsdiensten, akoestisch adviseurs en juristen.

  Handboek Geluid Dit Handboek Geluid geeft u een uiteenzetting van het dynamische en rijke veld van geluidwetgeving. Geluidhinder is een fenomeen van alle tijden, en een thema dat zo divers is dat erbinnen talrijke disciplines te onderscheiden zijn. Dat uit zich ook in duidelijk gescheiden subgebieden in de wetgeving, ieder met hun eigen historie, spelregels en jurisprudentie. Wat op het eerste gezicht slechts een bescheiden thema binnen het milieurecht mag lijken, is daardoor in de praktijk een omvangrijk geheel. Dit rechtvaardigt de samenstelling van een eigen Handboek, dat lezers wegwijs maakt in de systematiek van de verschillende subgebieden. Geluid is ook een thema waarin techniek en wetgeving sterk met elkaar verbonden zijn. Om de regelgeving te kunnen begrijpen, is allereerst een beknopte beschrijving van geluid als natuurkundig verschijnsel op zijn plaats. Vervolgens behandelt het Handboek de voornaamste domeinen binnen de Nederlandse geluidwetgeving, zoals weg- en railverkeerslawaai, industrielawaai, activiteiten en ruimtelijke ordening. Ook enkele specifieke thema’s komen aan de orde: geluidruimteverdeling, geluid bij evenementen en procederen. Aansluitend wordt een vooruitblik gegeven naar de Omgevingswet en hoe de geluidwetgeving van de verschillende disciplines daarin al dan niet zal wijzigen. Dit boek is van waarde voor eenieder die professioneel met geluidwetgeving te maken heeft, zoals medewerkers van overheden en omgevingsdiensten, akoestisch adviseurs, juristen of studenten in (milieu)recht. Over de auteurs Rick Huizinga is als akoestisch specialist werkzaam bij Royal HaskoningDHV. Hij adviseert bedrijven en overheden op het gebied van industrielawaai en activiteiten. Daniëlla Nijman is werkzaam als advocaat geluid en omgevingsrecht bij Halsten Advocaten. Velen kennen haar als de ‘geluidadvocaat’. Judith Doorschot is akoestisch adviseur bij M+P. Zij is gespecialiseerd in weg- en railverkeerslawaai.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 238mm
  Aantal pagina's : 440
  Uitgeverij : Berghauser Pont Publishing
  ISBN : 9789492952493
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding 2 Geluid 3 Geluidbegrippen 4 Wet- en regelgeving 5 Weg- en railverkeerslawaai in de Wet geluidhinder 6 Weg- en railverkeerslawaai in de Wet milieubeheer 7 Wet geluidhinder industrielawaai 8 Industrielawaai in de milieuwetten 9 Geluid in ruimtelijke ordening 10 Thema: Geluidruimteverdeling 11 Thema: Evenementen met een luidruchtig karakter 12 Thema: Procederen 13 Geluid in de Omgevingswet Jurisprudentieregister Trefwoordenregister
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 79,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

5-7 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen