Niet leverbaar

×

€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Handboek Linux voor ontwikkelaars

William Rothwell • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.

  Het Handboek Linux voor ontwikkelaars helpt u bij het schrijven van robuuste code voor Linux, of u nu een Linux-gebruiker met weinig programmeerervaring of een ervaren Windows-programmeur bent.

  De befaamde IT-trainer en -auteur William "Bo" Rothwell start met een heldere en actuele beschrijving van moderne opensourcesoftware, waaronder de licentieregelingen en -afwegingen die alle ontwikkelaars moeten kennen. Hij vervolgt met essentiële vaardigheden voor zowel de opdrachtregel als grafische omgevingen in Linux, waarbij teksteditors en andere gereedschappen voor efficiënt coderen worden geïntroduceerd.

  Van daaruit introduceert Rothwell gereedschappen voor scripting, zoals Bash, Python en Perl, maar ook traditionele objectgeoriënteerde programmeertalen als Java, C++ en C. Tot slot beschrijft hij het krachtige Git-versiebeheersysteem en leert u vaardigheden die u in Linux en veel andere omgevingen kunt gebruiken. Uit de inhoud:

  Linux-systemen, GUI's en de opdrachtregel gebruiken. Hoe Linux bestanden organiseert en hoe u door het bestandssysteem navigeert. Standaardopdrachten voor ontwikkelaars gebruiken, zoals gzip en grep. Programma's bewerken met vi en vim en alternatieve editors onderzoeken. Veelgebruikte basistaken voor systeemadministratie uitvoeren. Linux-talen vergelijken en de beste voor iedere taak kiezen. Bash-scripts schrijven die communiceren met gebruikers of andere shellfuncties. Programmeren met Python en Perl: programmaverloop, variabelen en meer. Linux-functies begrijpen die van belang zijn voor het ontwikkelen van C-, C++- en Java-programma's. Complexe projecten overzien met Git-versiebeheer. Werken met Git: opstellen, overdragen, vertakkingen, verschillen, samenvoegingen en patches. Git-repositories beheren, lokaal en op afstand. Trefwoorden: linux programmeren ontwikkelen it programmeertalen william rothwell

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 228mm
  Aantal pagina's : 304
  Uitgeverij : Van Duuren Informatica
  ISBN : 9789463560405
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen