€ 59,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hans Broek

Hans Broek • Boek • hardback

 • Samenvatting
  De rode draad door het oeuvre van Hans Broek (°1965) is de verbeelding van het landschap. Vaak schildert hij locaties waar de geschiedenis haar sporen achterliet en waar de kunstenaar over reflecteert, zijn credo indachtig dat goede kunst je wakker moet schudden. Zijn inspiratiebronnen vindt hij over de hele wereld: van een telefoonpaal onder een donkere Spaanse wolkenlucht over moderne bungalows aan de rand van Los Angeles tot smeltende ijskappen in Groenland en verwaaide, verregende landschappen aan de Atlantische kust in het zog van orkaan Sandy. Ook het wrange Nederlandse slavernijverleden laat Broek niet onberoerd. Dat leidde tot een omvangrijke serie schilderijen waarin kerkers, celdeuren en plantagehuizen fungeren als stille getuigen van wat zich onder Nederlands bewind heeft afgespeeld.Met tekstbijdragen van Edo Dijksterhuis, Dominic van den Boogerd, Wilma Sütö en Hans Broek.Dit boek verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Boven-Suriname, die loopt van 4 november 2023 tot 6 januari 2024 in ROOF-A, Rotterdam.

  Eerste overzichtsboek van het werk van Hans Broek: 'Turbulente schilderkunst en schuldige architectuur'“Broek’s work’s got attitude.”– ­Marlene Dumas

  “Met het samengaan van uitersten komt Broek dicht op de huid van de tijd.” – Wilma SütöDe rode draad door het oeuvre van Hans Broek (°1965) is de verbeelding van het landschap. Vaak schildert hij locaties waar de geschiedenis haar sporen achterliet en waar de kunstenaar over reflecteert, zijn credo indachtig dat goede kunst je wakker moet schudden. Zijn inspiratiebronnen vindt hij over de hele wereld: van een telefoonpaal onder een donkere Spaanse wolkenlucht over moderne bungalows aan de rand van Los Angeles tot smeltende ijskappen in Groenland en verwaaide, verregende landschappen aan de Atlantische kust in het zog van orkaan Sandy. Ook het wrange Nederlandse slavernijverleden laat Broek niet onberoerd. Dat leidde tot een omvangrijke serie schilderijen waarin kerkers, celdeuren en plantagehuizen fungeren als stille getuigen van wat zich onder Nederlands bewind heeft afgespeeld.Met tekstbijdragen van Edo Dijksterhuis, Dominic van den Boogerd, Wilma Sütö en Hans Broek.Dit boek verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Boven-Suriname, die loopt van 4 november 2023 tot 6 januari 2024 in ROOF-A, Rotterdam.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 245mm x 294mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Hannibal books
  ISBN : 9789464666618
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 59,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen