Niet leverbaar

×

€ 28,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Heer Belisarius

Robert Graves • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het verhaal van de legendarische Oost-Romeinse generaal Belisarius laat zien hoe in het zesde eeuwse Byzantium het klassieke tijdperk en de vroege middeleeuwen elkaar overlappen. Zijn overwinningen en strategische principes zijn net zo klassiek als die van Julius Caesar, maar uitgevoerd met een leger dat bijna onherkenbaar is veranderd. De infanterielegioenen zijn verdwenen en Belisarius is de christelijke aanvoerder van een Huisregiment van ridders die bijna allemaal van barbaarse afkomst zijn en heldendaden verrichten waarmee zij de ridders van Koning Arthur naar de kroon steken.
  Belisarius is een man van eer in een corrupte wereld, zijn triomfen veroorzaken jaloezie en wantrouwen en leiden uiteindelijk tot zijn ondergang.

  "Heer Belisarius" heeft echter meer te bieden dan een tragische levensgeschiedenis. Robert Graves schildert een felgekleurd beeld van het leven in Constantinopel, de legendarische hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk.Hij toont een smakelijk relaas van de religieuze tegenstellingen die deze tijd beheksten, beschrijft intrigerende analyses van de militaire en politieke strijd op een wereldtoneel dat reikt van Perziƫ in het oosten, tot Noord-Afrika in het zuiden en Italiƫ in het westen. Het toneel waarvan de achtergrond wordt bijgelicht met flitsen en glimpen van wat er zich afspeelt buiten de brandpunten van de zesde-eeuwse beschaving, bij de Hunnen, de Goten, de Gepiden, de Franken en vele andere volkeren.


  Robert Graves is in Nederland bekend van de succesvolle biografie "Ik, Claudius" en het vervolg "Claudius, de god".
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 136mm x 214mm
  Aantal pagina's : 479
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789067282451
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 28,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen