€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 11,99

Heilige Conjunctio

de heilige verbintenis: zelfrealisatie door middel van de relatie

Pauline Laumans • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Dit boekwerk is met veel liefde en inspiratie samengesteld ter gelegenheid van het bijzondere huwelijk van Xiomara en Vincent. Een huwelijk dat is gebaseerd op oprechte belangstelling en liefde voor elkaar. Een huwelijk dat tot stand is gekomen op een stevig fundering van innerlijk weten dat ze voorbestemd zijn om met elkaar het leven te delen binnen een relatie.

  De heilige conjunctio staat voor een heilige verbintenis, huwelijk of verwantschap. Het betekent dat je de samenhang leert zien tussen de verschillende vormen van een relatie. Je leert steeds meer de samenhang te ontdekken en binnen de relatie jezelf te worden. Om dat mogelijk te maken leer je jouw eigen zieledelen te verbinden. De heilige conjunctio is daarmee een uitbeelding van het mysterie van de eenheid en de vruchtbare liefde tussen jezelf en alles wat meer is dan jijzelf; het leven. Door het boek te raadplegen op momenten dat je inspiratie nodig hebt, krijg je inspiratie om de verbinding tot je hogere zelf en de ander tot stand te brengen.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 175mm x 245mm
  Aantal pagina's : 85
  Uitgeverij : Libertas in Vivo v.o.f.
  ISBN : 9789491310065
  Datum publicatie : 01-2012
 • Inhoudsopgave

  Voorwoord. g

  Inleiding. i

  Hoe je het boekje kunt gebruiken. o

  Beschermers huwelijk, huis en haard. 1

  Brengers en Beschermers van liefde en vruchtbaarheid. 9

  Beschermers van de moeder, de vrucht van de schoot en de geboorte  23

  Voedende krachten. 37

  Negatieve krachten  61

 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 21,95

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Inleiding

 

De bedoeling van het boekje is dat het inspireert tot een vreugdevolle en vruchtbare relatie. Om het gemakkelijk en luchtig te houden hebben we als handreiking mystieke figuren en inzichten aangehaald die je inzicht kunnen geven wat je kunt doen of moet laten om een vruchtbare relatie aan te gaan.

Een dergelijke relatie is de voedingsbodem voor de heilige conjunctio. Dit bereik je als zonder dralen jouw levenspad durft aan te gaan.

Een manier om het levenspad de rechte weg te lopen en niet langer zij- of omwegen te lopen, is het hebben van een relatie met een vaste partner. Wanneer je deze langdurige en intensieve relatie leert onderhouden dan kom je jezelf tegen. Dat lukt alleen als jullie voorbestemd zijn om elkaar te ontmoeten in dit leven, omdat je elkaar kunt helpen op het levenspad of omdat je iets uit te werken hebt met de ander. Oprechte liefde voor elkaar en vertrouwen dat de ander je bijstaat wanneer de pijnlijke Karmische conflicten van het verleden opdoemen is een voorwaarde.

Het leven stuurt zaken op je pad om je inzicht te geven in de verschillende kanten van een zaak. In feite heb je dat zelf geregeld toen je voor je geboorte je levensopdracht voor dit leven aanging, om zoveel mogelijk zaken te beleven die je kunnen helpen om zoveel mogelijk te ontdekken, zodat je in balans en verder op je levenspad kunt komen. Immers met voldoende inzicht in beide kanten van een zaak leer je die in balans te brengen en tenslotte te overstijgen. Daardoor wordt je meer door minder. Het betekent dat jij je energieniveau met elke overstijging vergroot omdat je onwetendheid loslaat. Als je geen inzicht krijgt, blijf je herhalen. Ook komt het voor dat door een gebrek aan inzicht je gaat handelen uit onwetendheid. Dit komt verderop op je levenspad bij je terug als karma. Dit karma moet je dan oplossen. Je kunt dat karma alleen oplossen door bewust te handelen in lijn met je eigen levenspad; jouw proces in het leven. Dat begint als jij en je partner elkaar echt en open tegemoet treden Dat gebeurt als je open en eerlijk bent en niet langer bang bent om elkaar te kwetsen. Daarvoor moet je de liefdevolle intentie hebben dat je niet alleen jezelf wilt helpen maar ook je partner.

Dat helpen op de levensweg bestaat uit durven confronteren. Je confronteert op momenten wanneer Karmische ballast zich weer aandient. Het is karma dat je door onwetendheid in vorige levens hebt verzameld en wat nu je belemmert in je voortgang. Karma is een struikelblok dat zich aandient op een moment dat je er klaar voor bent om het aan te kijken en op te lossen. Je bent je er niet bewust van, maar je onderbewuste heeft het zo gecreëerd. Door elkaar op een liefdevolle manier daarmee te confronteren als het zich aandient, help je de ander om de oude ballast die karma heet, zichtbaar te maken.

Zodra de ballast zichtbaar wordt kan deze geanalyseerd worden. Vervolgens kun je de partner helpen om het te leren los te laten. Loslaten doe je door er bewust van te zijn op momenten dat het zich voordoet en er ander gedrag of een andere denkwijze voor in de plaats te stellen. Dat andere gedrag of die andere denkwijze moet uit je eigen zelf voortkomen. Het is niet de bedoeling dat het cognitief door iemand wordt aangedragen wat jouw houding of gedrag moet zijn. Dan wordt het immers weer een masker en bouw je opnieuw karma op.

Open en eerlijk zijn betekent dat je de buitenlagen die om het zelf van de ander liggen aanraakt. Daarmee doe je de ander pijn, verdriet of je kwets de ander. Die buitenlagen zijn erg gevoelig omdat oude verhalen van anderen als een opgeplakte laag over het zelf heen liggen. Het zijn verhalen en programmaties van anderen en van jezelf die maken dat jij denkt dat je die persoon bent. Je werkelijke zelf is door de hoeveelheid aan lagen die ook wel sluiers genoemd worden, nauwelijks of niet te bereiken. Je zelf kan geen pijn worden gedaan. De lagen daarom heen wel. Dit is omdat de pijnlijke oude verhalen en programmaties van vele levens aangeraakt en wakker gemaakt worden. Zaken die je liever vergeet en waar je liever weer een laag of sluier overheen legt om maar niet te hoeven voelen. Zo heb je al vele levens pleisters geplakt over diepe Karmische wonden en heb je het bedekt met sluiers. De wonden zijn daardoor niet geheeld, maar zijn gaan etteren en hebben je op andere plekken ziek gemaakt en uit balans gebracht.

Nu heb je de intentie om jezelf te helen en je van je oude karma te ontdoen. Daarvoor moet je door al die lagen heen. Lagen waarin veel emoties zitten en ja dat is een pijnlijke en confronterende zaak. Laag voor laag moet worden afgepeld net zolang je bij de diepe beerput aankomt. Dan begint het grote werk. Het is af en toe heftig. Maar een liefdevolle relatie kan die heftigheid wel aan, omdat ze weten dat achter de ontlading van het oude karma meer de echte persoon naar voren komt waar ze van houden.

Door te volharden kom je uiteindelijk bij de drab onderin de beerput. Houdt vol, je bent er bijna. Sta elkaar bij. Als het jezelf niet lukt om te begrijpen wat er in al deze lagen zit die je kunt en moet loslaten als je de heilige conjunctio wilt bereiken, raadpleeg dan iemand die daar een diep inzicht in heeft.

Door elkaar te confronteren en in de spiegel te laten kijken dring je diep binnen in de ander. Je kunt dan niet langer jezelf ontlopen. Het doet pijn en je voelt weerstand. Het is echter de pijn en de weerstand die je ook voelde toen je die Karmische ballast toeliet omdat je bang bent om jezelf te zijn. Nu ben je niet langer bang en wil je jouw levenspad lopen en de heilige conjunctio aangaan. Hoeveel pijn het ook doet, je weet dat het goed is dat je partner je confronteert. Immers deze confrontatie helpt je om inzicht in de voor jou blinde vlek te krijgen. Elke confrontatie hoe heftig ook is een mogelijkheid om een moeilijk en pijnlijk punt te ontwarren en los te laten. Besef dat het niet om jou gaat, maar om het karma dat je loslaat. Jij bent niet dat karma.

Na elke confrontatie geef je de ander en jezelf de ruimte om te verwerken en los te laten wat zich heeft aangediend. Wanneer het nodig is kun je de ander daarbij helpen. Zo leer je jouw partner door en door kennen en daarmee ook jezelf. Het omgekeerde is ook het geval. De liefde voor elkaar verdiept zich. Zo groeien jullie steeds meer naar elkaar toe. Uiteindelijk bereik je het punt dat het karma uitgewerkt raakt en dat je de weg naar het licht gaat lopen. Je bent ondertussen veel zelfbewuster geworden en de mensen om je heen erkennen je nu zichtbare zelf. De ontmoetingen met mensen of situaties kun je beter doorgronden en je weet hoe je wilt, kunt en moet handelen om niet langer karma op te bouwen. Hierdoor worden ontmoetingen steeds plezieriger en je krijgt vertrouwen in het leven zoals het zich voordoet. Je laat je niet langer leiden door cognitieve modellen over het leven. Je laat je leiden door wat het leven je toewerpt en maakt steeds meer een bewuste keuze. Door een groeiend bewustzijn is ook jouw relatie met je partner steeds liefdevoller en jullie gaan volledig in elkaar op. Twee op zichzelf staande mensen die samen EEN zijn in de relatie. Jullie zijn daarmee getranscendeerd door meer te worden dan de som van de delen. De weg naar andere transcendenties ligt open. De levensopdracht is volledig zichtbaar geworden. Door elkaar daarin te ondersteunen en elkaar daarin de ruimte te geven komt de heilige conjunctio steeds dichter bij.

Wij hopen dat de in dit boek aangehaalde mystieke figuren en inzichten je op een luchtige manier bij staan om steeds weer het juiste inzicht op die cruciale momenten te hebben. Moge het meervoudige licht jullie levensweg verlichten.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen