€ 23,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hellend vlak

Wie niet durft verliest zichzelf

Judy Lohman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Judy Lohman is een schrijversechtpaar dat sinds 2009 romans, reisboeken en artikelen voor kranten en tijdschriften schrijft. Hun succesvolle debuut, roman Project Eva, verscheen bij een imprint van de Arbeiderspers.

  HELLEND VLAK is een roman over een bijzondere liefdesgeschiedenis op het werk. Axel en Daantje zijn beiden verstrikt in toekomstloze huwelijken. Ze zijn (te) jong getrouwd, met Yad respectievelijk Lodewijk, die in de loop van de tijd een andere weg bewandelen dan zij. Schoorvoetend dribbelen ze achter hun partners aan. Tot het moment waarop Axel Daantje ontmoet. Hij als directeur van het EnergietransitieSteunFonds (ESF) en zij als de net aangestelde adjunct-directeur. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden maar een relatie beginnen is niet aan de orde, hoewel de signalen zich aftekenen. Axels vriend Maarten waarschuwt: “Je gaat je baan verliezen. Zij ook trouwens. De morele politieagenten van Nederland staan in de rij om jullie op het schavot te duwen en de sociale media ontploffen. Wat een heerlijk schandaal. Begrijp je dan niet dat je chantabel wordt? De medewerkers? Reken maar op een opstand. Ze zullen zich bedreigd voelen door het blok dat zich boven hen vormt. Dan heb ik het alleen nog maar over het werk. Je vriendenkring zal zonder twijfel uiteenvallen. Mensen zijn rare wezens. Ze denken dat ze moeten kiezen. Yad heeft de beste papieren. Jij bent de schurk, de wegloper. Vrienden waarvan je dacht dat ze vrienden waren, laten je zonder enige reflectie vallen. Ze zullen kiezen voor degene die in hun ogen het slachtoffer is. Dan de scheiding. Mijn God, Aks, je weet toch dat scheiden alleen maar ellende brengt. Hoe haal je het in je hoofd? Doe het niet!”

  Wat gebeurt er als ze het toch doen? Klopt het scenario zoals Axels vriend dat schetst?

  Hellend Vlak is een ijzersterke nieuwe roman in een reeks boeiende boeken die het echtpaar schreef.

  Anita Witzier over hun roman ‘Getekend’:
  ‘Een heftig boek…het leest als een trein en boeit vanaf de eerste pagina’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 396
  Uitgeverij : Logion
  ISBN : 9789464816808
  Datum publicatie : 02-2024
 • Inhoudsopgave
  INHOUDSOPGAVE


  Deel I Axels keuze
  Deel II Daantje’s keuze
  Deel III Scenes uit het huwelijk van Axel
  Deel IV Scenes uit het huwelijk van Daantje
  Deel V Het ESF
  Deel VI Hellend vlak
  Deel VII Op Drift
  Deel VIII Amerika
  Dankwoord
 • Reviews (8,3 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  03-04-2024
  Mooi en waar boek over de liefde en het maken van keuzes
  Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen. Goed en vlot geschreven, mooi om steeds het wisselend perspectief van de twee hoofdpersonen Daantje en Axel te zien. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal dat een aantal verrassingen in zich herbergt. Het laat goed zien hoe moeilijk het is om uit een bestaande relatie te stappen die niet echt goed is maar ook niet slecht. En dat het ook pijn en verdriet oplevert als je uiteindelijk voor je geluk kiest met een ander. Een mooi en waar boek over liefde, relaties en het maken van keuzes.


  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-03-2024
  Pageturner
  Hellend Vlak is een warme, onderhoudende en soms hilarische pageturner. Het boek leest als een trein door de verschillende invalshoeken en waarnemingen. Een boeiend verhaal waarin liefde en veerkracht de sleutelwoorden zijn.


  Geplaatst door uit Haarlem , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  04-03-2024
  Een echte pageturner.
  Hellend Vlak is een boeiende roman die je vanaf de eerste pagina pakt en niet meer loslaat. Je wilt weten hoe het afloopt. Je verwacht, of hoopt op, een bepaalde afloop. Maar dan opeens is er aan het einde van de roman een twist in het verhaal waardoor je denkt dat alles in het honderd loopt. Maar dan……..


  Geplaatst door uit Harlingen , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 23,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit: Deel I Axels Keuze

Ze bestudeert mij. Haar ogen stofzuigeren over mijn gezicht. ‘Axel, zeg eens, je wilde toch wandelen?’ Haar stem daagt me uit en opeens is daar weer haar lach. ‘Je hebt niet erg veel tekst. Je vergeet hem trouwens wel erg vaak. Ik moet jou van allemaal het meest helpen. Soms verdenk ik je ervan dat je net doet alsof, omdat je het leuk vindt om mij in te laten springen. Vooral…’ Ze stopt en gniffelt. Een binnenpretje dat ze niet met me deelt. Uit haar tas vist ze een pakje sigaretten dat ze ongeduldig openmaakt. Als ze het cellofaan weer terug in haar tas heeft gefrommeld, duwt ze met moeite een paar sigaretten half uit het pakje, als soldaten stijf in het gelid, en houdt ze mij voor.
Ik heb ter plekke spijt dat ik niet rook.
‘Die naam van jou?’ vraag ik.
Ze blaast een teug rook uit. ‘Ja?’
‘Waarom hebben jouw ouders je Ariadne genoemd?’
‘Griekenland. Mijn moeder is Griekse.’
‘Oh, dat verklaart veel.’
Haar blik is onderzoekend. ‘Wat verklaart het dan?’
Ik voel dat ik tot in mijn haarwortels kleur voordat ik mijn antwoord kan samenstellen. Je hebt een mythische complexie.’
Haar heldere lach weerkaatst deze keer tegen het universiteitsgebouw. ‘Ik heb veel omschrijvingen gehoord, maar deze lijst ik in.’
Mijn tred wordt ter plekke lichter.
‘Ken je het verhaal achter mijn naam?’ Ze stopt en drukt geroutineerd de peuk uit met haar schoen. Krachtig draait de neus van links naar rechts. Daarna stopt ze het peukje in haar tas. Het cellofaan ritselt onder haar ongeduldige vingers. Zonder mijn ant-woord af te wachten begint ze te vertellen.
‘Het is eigenlijk een triest verhaal uit de Griekse mythologie. Het gaat over de onstandvastige minnaar. Op Kreta leefde de Minotaurus, een schepsel met de kop en de staart van een stier, maar met het lichaam van een man. Hij zat opgesloten in een labyrint en leefde op mensenvlees. Elk jaar werden zeven Atheense jongens en meisjes het labyrint in gedreven. Theseus, de zoon van de koning van Athene, was ervan overtuigd dat hij de Minotaurus wel zou kunnen doden. Op Kreta aangekomen ontmoette hij Ariadne, de dochter van koning Minos. Zij werd verliefd op Theseus. Ze gaf hem een koord om de weg uit het labyrint terug te vinden. Dat deed ze niet belangeloos. Ariadne was bereid Theseus te helpen op voorwaarde dat hij, zodra hij de Minotaurus onschadelijk had gemaakt, met haar zou trouwen en samen met haar naar Athene zou terugkeren. Ze wilde dolgraag weg van het eiland, naar het vasteland. Theseus ging het labyrint binnen, doodde de Minotaurus en vond dankzij het koord van Ariadne de uitgang terug.’
‘Maar het was geen happy ending?’
Ze loopt verder. Ik volg.
‘Nee, niet bepaald. De ondankbare Theseus, de schurk, nam Ariadne eerst mee op zijn schip naar het eiland Naxos, op weg naar Athene. Daar liet hij zich ‘s nachts overtuigen door een beeldschone nimf, ik ben haar naam vergeten, om voor haar te kiezen. Met die nimf had hij al eerder een affaire gehad. Hij verdween stiekem en liet Ariadne gewoon stikken. De volgende dag kwam Dionysos, de god van de wijn, op haar gejammer af en trouwde met haar.’
Haar donkere ogen zoeken de mijne. Alles hangt af van wat ik nu ga zeggen. Ik kan maar één ding bedenken.
‘Theseus was een sukkel.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen