€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hersenziek

een lange eenzame weg

Marissa van Dijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Hersenziek’ is een openhartig verslag van een zoektocht naar houvast wanneer het belangrijkste wat je hebt, je gezondheid, razendsnel wordt aangetast door een relatief onbekende hersenaandoening. Op basis van dagboekaantekeningen, mailwisseling, interviews en (para)medische verslaglegging geeft dit verhaal over kwetsbaarheid, verlies, veerkracht een unieke inkijk in het leven van een heel normaal gezin wat door een verwoestende diagnose begint te wankelen. Frieda, vrouw en later mantelzorger van haar man Martien neemt je mee van begin tot eind. Van leven naar dood. En alles wat daarna komt...
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 180
  Uitgeverij : Marissa van Dijk
  ISBN : 9789464432114
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,6 uit 7 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  12-05-2024
  Aangrijpend.
  Een zeer aangrijpend verhaal dat inzicht geeft in datgene wat een gezin overkomt en beleeft als één van de partners een ongeneeslijke hersenziekte krijgt. We kunnen veel leren van dit verhaal en werpt je op jezelf terug. Als specialist ouderengeneeskunde gespecialiseerd in palliatieve zorg en Parkinson/parkinsonismen vind ik dat dit een verplicht leerboek zou moeten zijn in de geneeskundestudie. Het helpt om naast arts ook dokter te worden met gevoel in je donder.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  10-06-2022
  Prachtig boek
  Met hoge verwachtingen aan het boek begonnen en een paar keer een traantje gelaten. Met de ogen van mantelzorger veel kleine dingen die ook grote invloed hebben op je leven met cbs gelezen die ontroerden. Heel herkenbaar, vooral het verdriet voor hem en de onmacht. Fijn ook dat er vanuit de wetenschap is bijgedragen aan het boek. Er is nog steeds weinig over te lezen maar door de ontwikkeling van ondersteunende netwerken gaat het de goede kant op, iets wat in de tijd van dit verhaal nog in de kinderschoenen stond. Een behandelaar die het boek ook gelezen heeft, vond het goed om ook van een andere kant dan de patiënt informatie te lezen.


  Geplaatst door uit Noord Brabant , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-06-2022
  Indrukwekkend
  Het is een super mooi geschreven boek.


  Geplaatst door uit Westerbork , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-05-2022
  Hersenziek
  In het boek 'Hersenziek' wordt je als lezer meegenomen op de eenzame dwaaltocht van de hoofdpersoon Martien. Het is een openhartig en meeslepend verslag over wat die sluipende en slopende hersenziekte doet met Martien, maar ook met zijn gezin. De gevoelens van machteloosheid, de onrust, het verdriet en de chaos waarmee de gezinsleden gaandeweg te maken krijgen zijn op een tastbare manier beschreven. Hun strijdbaarheid en doorzettingsvermogen zijn soms bewonderenswaardig. En de hoop klinkt vaak door, ook als er geen hoop meer blijkt te zijn. Zelfs na de onherroepelijke dood van Martien blijkt er weer ruimte te komen, waarbij ieder zijn eigen weg met de nodige hobbels weer probeert uit te stippelen en te volgen. Het leven krijgt weer vorm en het gaat door... maar het is anders.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-04-2022
  Heftig, ontroerend en confronterend
  Het boek greep me regelmatig naar de keel…wat heftig, ontroerend, confronterend.. Het zet je aan het denken over de cirkel en betrekkelijkheid van het leven. Ik vond het ook een zeer fijn te lezen boek qua opzet en indeling; je leest het heel makkelijk aan een stuk door.


  Geplaatst door uit Veendam , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-03-2022
  Hoop houden als veel wankel is.
  Heb het boek in twee keer uitgelezen, buiten adem meegezogen, door het levensverhaal/de vaart van het boek de combinatie van sms'jes dagboekfragmenten en leidmotieven. De impact van de ziekte en de eenzame zoektocht naar informatie en hulp. Dit boek is een steun voor lotgenoten en in het algemeen een eye-opener voor wat ziekte met patiënt en directe omgeving doet. Het geisoleerd raken, de overlevingsmodus de absurditeit van het moment. Marissa van Dijk en Frieda zorgen er met dit boek samen voor dat de stem van Martien gehoord blijft worden. Aandacht voor Hersenziek.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  19-03-2022
  Hersenziek
  Een heel indrukwekkend boek. Je ben geneigd om het boek in 1x uit te lezen, maar je moet het af en toe wegleggen omdat je van slag bent om wat er allemaal gebeurd. Heel ontroerend om te lezen hoe de directe naasten het ziekbed ervaren, maar ook het onbegrip vanuit de medische wereld en omstanders, maar gelukkig ook heel veel wel begrip uit de medische wereld en omgeving. Bijzonder om te lezen hoe het hele verloop van de ziekte beschreven wordt. Kortom een echte aanrader om te lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Martiens hand lag vertrouwd in de mijne, alsof niet alles opeens anders was geworden.
Hij had nog geen woord gesproken. Opeens stond hij op en even was ik bang
dat hij de kamer uit zou lopen, weg uit dit gesprek wat niet over hem ging. De arts
hield verbaasd haar mond en samen keken we naar Martien die kaarsrecht naast
14
zijn stoel stond, mijn hand hing nog steeds in de zijne. Zo snel als hij opstond,
zo plots liet hij zich weer op de stoel zakken. Mijn sterke man. Ongeneeslijk ziek.
Een klein half uur later liepen we samen de behandelkamer uit, beduusd en in
totale verwarring verstrikt geraakt. Wat was hier net gebeurd? Wat was er allemaal
gezegd?
‘Meneer van der Weele, wacht nog even’, de neuroloog snelde achter ons aan met
een briefje in haar hand. ‘Hier, de contactgegevens van een psycholoog. Dat zult
u nodig hebben.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen