€ 11,95

ePUB ebook

  € 5,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Herstellen doe je zelf

Pak eigen regie bij herstel na blessure of ziekte

Matthijs Rumke • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Moet jij herstellen van een operatie? Een sportblessure? Een flinke griep? Of wil je al heel lang je conditie verbeteren omdat je bij de eerste traptrede al buiten adem bent?

  Dit boekje legt in makkelijke taal en met tekeningen uit hoe groei en herstel werkt. Want als jij dat snapt, dan weet je ook hoe je jouw eigen herstel kunt beïnvloeden. En zo krijg jij de regie over jouw herstel!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 74
  Uitgeverij : SocialFactory
  ISBN : 9789083313108
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  DEEL 1 Over het boekje Herstellen doe je zelf
  Voor wie is dit boekje? 7
  Dit zijn wij 8
  Wat kun je verwachten van dit boekje? 10

  DEEL 2 Herstellen doe je zelf
  We beginnen met het waarom 15
  Een kijkje in jouw lichaam 16
  Dus… 20

  DEEL 3 Herstellen doe je zelf
  De 5 biologische basisprincipes 25
  De 3 fasen van weefselherstel 30
  De pijnmeter 34
  Hoeveelheid beweging 36
  Praktische beweeg-tips 39
  Bewegen met gips of krukken 43
  Dus…

  DEEL 4 Herstellen doe je zelf
  Wat is gedrag? 49
  Jouw beoordelingssysteem 51
  Ontwikkeling van het brein 55
  Jouw beoordeling & herstel 58
  Leefstijl in ons zorgsysteem 63
  Dus… 64

  DEEL 5 Dus… Herstellen doe je zelf
  Jeeeej, je kunt het zelf! 69
  Kun je dan alles bereiken? 71
 • Reviews (8,9 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-06-2023
  Voor iedereen toegankelijk
  Dit boekje gaat over goede tips om zelf de regie in handen te nemen, op weg naar herstel. Matthijs Rumke maakt gebruikt van duidelijk Nederlandse woorden met bijna kinderlijke illustratie. Dit maakt het boekje laag drempelig en leuk om te lezen. Het boekje zou in ieder zieken/verzorginghuizen moeten liggen.

     Voor iedereen toegankelijk
     Zeer nuttige informatie

  Geplaatst door uit Bergen op Zoom , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-04-2023
  Klein boekje met grootse kennis
  Ook al is het letterlijk een klein boekje, de inhoud en boodschap erin kan grootse inzichten geven. In heldere taal wordt beschreven hoe bewegen, herstellen en opbouwen werkt. En vooral, hoe je daar zelf de verantwoordelijkheid in zal moeten nemen. Heerlijk simpel, doeltreffend, mooie aanwinst.

     Heldere taal
     Samenvattingen prettig visueel
     Mag in kleur; nog sprekender

  Geplaatst door uit Apeldoorn , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-04-2023
  Heel goed toepasbaar
  Ik denk dat dit toepasbaar is in alle leeftijden en doelgroepen, maar ik zou dit wel graag voorleggen aan mijn leeftijdsgenoten (20-30). Ik denk dat het goed is voor jongeren om dit boekje te lezen. Niet alleen omdat er steeds meer diagnoses gesteld worden maar ook omdat mijn generatie echt moet leren meer te bewegen. Wij zijn de generatie die is opgeroeid met mobiele telefoons, iPads en alle andere elektronica. Het zou ze een hoop goeds doen als ze dit zouden lezen, want ik merk dat het mijn mindset daadwerkelijk veranderd. Een leuke anekdote, ik was onderweg naar huis tijdens het lezen van het boek. Normaal neem ik altijd de lift naar boven, maar ik was nu gelijk gemotiveerd om meer te bewegen en heb gelijk de trap gepakt. Het boekje heeft dus daadwerkelijk invloed op mijn gedrag.

     Toegankelijk
     Leest heel gemakkelijk

  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  03-04-2023
  Duidelijk en aansprekend
  " Herstellen doe je zelf " doorgelezen. Super hoe op een duidelijke en aansprekende manier ( mede door de illustraties van Pauline) Matthijs herstelvoorwaarden beschrijft. Het mag dan in zwart wit uitgevoerd zijn, het geeft kleur aan de verschillende aspecten die vaak niet of anders zo droog of te theoretisch worden aangeboden. Kan op veel plekken ingezet worden. Albert Mulder, psychosomatisch fysiotherapeut, opleider, supervisor


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  02-04-2023
  Waardevolle kennis voor iedereen
  Ik wou dat ik dit boekje had gekregen van mijn fysio nadat ik mijn rug had geblesseerd met een squat in de sportschool. In plaats van onnodige oefeningen door de pijn heen die mijn probleem erger maakten. De kans was groot dat ik dan gewoon na 3 weken weer ok was en niet pas na 3 jaar. Helaas bestond dit boekje toen nog niet, maar gelukkig nu wel. Absolute aanrader.

     Overzichtelijke informatie
     Leest makkelijk weg.

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 11,95

niet beschikbaarOp werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Moet jij herstellen van een operatie? Een sportblessure? Een flinke griep? Of wil je al heel lang je conditie verbeteren omdat je bij de eerste traptrede al buiten adem bent?

Dan kan dit boekje misschien wel helpen. Waarom? Omdat het basisproces van groei en herstel altijd hetzelfde is. En als jij daar goed rekening mee houdt, bevorder je dit proces van je eigen lijf. Het goede nieuws? Dat proces heb jij voor het grootste deel zelf in de hand!

Is de dokter dan overbodig? Nee, natuurlijk niet. Gelukkig kunnen tegenwoordig steeds meer ziekten worden opgespoord, vertraagd of gestopt. Chirurgische ingrepen kunnen levensreddend zijn en voorkomen heel vaak erger. Maar daarna? Dan begint pas het herstel. En dat doe je écht zelf.

En nee, dit is niet een door mij bedacht verhaal én ik ga ook niet vertellen wat je zou moeten doen. Dit boekje beschrijft alleen maar op eenvoudige wijze het bewezen biologische proces voor groei en herstel zoals dat voor iedereen geldt. En jij kan zelf kiezen wat jij daarmee doet. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen