€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Alfa Syndicaat

(strijd in de cocaïnehandel)

Rob Böhm • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In de kern gaat dit boek over de criminaliteit rondom drugs. Het omvat de inzet van jonge kinderen bij het dealen, de uithalers in de haven, de financiële kant, het onderlinge geweld met dodelijke afloop, de uitbreiding naar mensenhandel/prostitutie, wapenhandel en synthetische drugs. Een indrukwekkend verhaal waarin moord en het interne strafsysteem binnen het syndicaat de jacht naar de daders van dit alles tot aan het einde van het boek blijft spelen

  Mark Griffioen en Brent de Kracht, respectievelijk werkzaam bij politie- en douanerecherche worden geconfronteerd met het Alfa Syndicaat uit Colombia, een nog onbekend drugskartel. In hun gezamenlijke strijd nemen ze het op tegen een goed georganiseerde Nederlands/Europese afdeling, waarbij diverse dodelijke slachtoffers te betreuren zijn.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 282
  Uitgeverij : Lezertje.nl
  ISBN : 9789083174341
  Datum publicatie : 01-2024
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  14-03-2024
  Een echte pageturner
  Nadat ik het boek gekregen heb en begon te lezen, kon ik niet meer stoppen. Het boek bleef tot het laatst toe spannend. Bizar dat dit in Nederland speelt. Je houdt je hart vast voor jongeren die in dit circuit terecht komen.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  04-03-2024
  Spannend en onvoorspelbaar
  Bij het lezen van “Het Alfa Syndicaat” ,het derde boek van Rob Böhm, in de serie met inspecteur Mark Griffioen word je de onderwereld ingetrokken. De spanning wordt opgebouwd in de relatief korte hoofdstukken die ook nog weer onderverdeeld zijn. Dat zorgt voor een lekker leesritme en maakt nieuwsgierig naar wat er gaat komen. Je leeft mee met politie en douane en je hoopt zo dat ze de juiste beslissingen nemen om een einde te maken aan mensenhandel, wapensmokkel en drugsgeweld.


  Geplaatst door uit Denekamp , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het is ‘nieuwe maan’ en stikdonker. Op het stille landweggetje, dat de grens kruist tussen Duitsland en Nederland, is geen verlichting. Een vrachtwagen hobbelt met lage snelheid over een wegdek vol gaten. De koplampen schijnen recht vooruit en wijzen de weg in de nacht. Aan het stuur zit Geurt Rooster, alias Bullet, een breedgeschouderde man met tatoeages op beide armen. De radio in de cabine staat zachtjes aan en speelt een jazz nummer van Dinah Shore. Bullet neuriet zachtjes met de melodie mee. Achterin is het een grote troep. Allemaal resten afval van eerdere klusopdrachten die hij heeft uitgevoerd. Maar dat is niet de reden waarom hij hier ’s nachts rijdt. Onder de lading afval staat een houten kist met daarin, keurig verpakt, vijf pistolen, vijf revolvers en tien Kalasjnikovs. Een zending vuurwapens voor zijn opdrachtgever Dijkgraaf. Het is weliswaar niet de gehele bestelling, maar twintig stuks van de bestelde dertig is alvast een goed begin. Bullet geniet. Het bedrag dat hij voor deze levering heeft ontvangen is ook niet mis. Vijftigduizend voor deze twintig betekent ongeveer zo’n tien mille voor hemzelf. Nog een half uurtje en dan is hij op de plaats van bestemming.
Twee kilometer verderop liggen twee douaneambtenaren in het gras aan de kant van de weg. Deze avond hebben zij een actie tegen sigarettensmokkelaars. De smokkel van sigaretten is van vroeger en al lange tijd in onbruik. Maar sinds enige tijd is deze manier van geld verdienen weer actueel. De tabak wordt gesmokkeld en ergens in een loods staan machines die van de tabak hele sigaretten maken. Vervolgens worden die verpakt en voorzien van valse banderollen. Hierdoor ontstaat de indruk dat deze pakjes sigaretten volkomen legaal zijn. Verkoop in het reguliere circuit levert een winst op van 400%. Een lucratieve handel en minder gevaarlijk dan drugs.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen